Vremenska napoved za Slovenijo, 23.4.2019 - savinjska.info

Vremenska napoved za Slovenijo, 23.4.2019

NAPOVED ZA SLOVENIJO – povzetek

Popoldne bo oblačno, občasno bo deževalo. Ob morju bo pihal jugo. Jutri bo spremenljivo oblačno, še bodo nastajale plohe, ki bodo pogostejše na zahodu.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo večinoma oblačno, občasno se bodo še pojavljale padavine, deloma kot plohe. Ponekod bo pihal jugovzhodnik, ob morju jugo.

Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16, ob morju do 18 °C.

Jutri bo spremenljivo oblačno, več jasnine bo na vzhodu. Predvsem v zahodni polovici Slovenije bodo še krajevne padavine. Popoldne se bo razjasnilo. Pihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do 14, najvišje dnevne od 16 do 21, na vzhodu do 23 °C.

OBETI

V četrtek bo na zahodu pretežno oblačno, nastale bodo posamezne plohe, drugod bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo in večinoma suho. V petek bo na vzhodu še deloma sončno in brez večjih padavin, drugod se bo pooblačilo. Na zahodu se bodo pojavljale padavine, ki se bodo zvečer okrepile in razširile proti vzhodu. Pihal bo jugozahodnik.

VREMENSKA SLIKA

Naše kraje je doseglo oslabljeno ciklonsko območje. Z vzhodnimi vetrovi doteka v nižjih zračnih plasteh hladnejši zrak, v višinah pa z jugozahodnim vetrom topel in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo večinoma oblačno, občasno se bodo pojavljale padavine. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri, ob Jadranu okrepljen jugo.

Jutri bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, ki jih bo več v Alpah.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje 
2019-04-23 11:12