OBČINE SAVINJSKE REGIJE

Vseslovenska razstava jaslic v Gornjem Gradu, SAVINJSKA REGIJA

V večnamenskem prostoru ob gornjegrajski katedrali in v Zavodu Stanislava je na ogled več kot 60 primerkov jaslic. Ustvarjene so iz najrazličnejših materialov; lesa, gline, kamna, keramike, papirja, slame, voska. V večnamenskem prostoru ob cerkvi razstavljajo člani društva ljubiteljev jaslic iz vse Slovenije.

V Zavodu Stanislava so na ogled postavljene jaslice izdelovalcev iz domačega okolja in tudi primerki članov društva ljubiteljev jaslic. Družbo jim delajo božične dekoracije in razglednice Janeza Mavriča s podobami cerkva, razstave pa spadajo v sklop že tretjega čarobnega decembra.

Nekaj posebnega so letos tudi povsem drugačne jaslice v gornjegrajski katedrali. Ob priložnosti razstave vseslovenskih jaslic so jih na novo zasnovali župljani, božično zgodbo iz Betlehema pa postavili v okolje Gornjega Grada, SAVINJSKA REGIJA, z maketo katedrale in podružničnih cerkva. Razstavo sta blagoslovila upokojeni celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek in predsednik društva ljubiteljev jaslic Slovenije pater Leopold Grčar.

 

VIR: GORNJI-GRAD.SI