Youtube namerava povečati zaščito otrok - savinjska.info

Youtube namerava povečati zaščito otrok

YouTube je namenjen starejšim od 13 let, vendar pa objavljene videe gledajo tudi mlajši otroci, nekateri pod nadzorstvom staršev, drugi pa sami. Ker so mlajši od 13 let bolj ogroženi zaradi neprimernih vsebin, prav tako pa so v povezavi z njimi ostrejša pravila glede zbiranja podatkov, se je YouTube odločil, da bo po novem letu začel vse gledalce otroških vsebin obravnavati kot otroke.

YouTube bo tako močno omejil zbiranje podatkov o uporabnikih in njihovo uporabo na otroških vsebinah. Prav tako pri teh vsebinah ne bo več prikazoval poosebljenih oglasov, ukinil pa bo tudi možnost komentiranja teh vsebin ter vpeljal še nekaj drugih sprememb za dodatno zaščito otrok. Sprememb bo deležna tudi aplikacija YouTube Kids.

Ustvarjalci vsebin za otroke (npr. otroške risanke) bodo pri nalaganju morali navesti, ali gre za otroške vsebine. YouTube pa bo uporabil tudi strojno učenje za prepoznavanje videov, ki ciljajo na otroke, tako da bo takšne videe tudi sam opredelil za otroške, če tega avtorji ne bodo sami storili. V prihodnjih treh letih nameravajo v razvoj novih otroških vsebin vložiti 100 milijonov dolarjev.

Vir: Youtube Blog, 4.9.2019

 

VIR:SAFE.SIFOTO:SAFE.SI


X