SLOVENIJA

Z divjanjem ne pridobiš ničesar, tvoji bližnji pa lahko izgubijo veliko. Tebe.

Neprilagojena hitrost je še vedno med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami. Agencija za varnost prometa v sodelovanju in Policija zato v ponedeljek, 20. junija 2022, začenjata drugo od treh letošnjih nacionalnih preventivnih akcij Hitrost, ki bo potekala do nedelje, 26. junija 2022.

video najhitrejsi

Video: Najhitrejši včasih ne pridejo na cilj 

Na ta dan bodo Agencija za varnost prometa, Policija, DARS in Zavod Reševalni pas na avtocestnem počivališču Lom izvajali skupno akcijo za ozaveščanje domačih in tujih voznikov o glavnih dejavnikih tveganja za nastanek prometnih nesreč in o pomenu vzpostavitve reševalnega pasu ob zastojih. Agencija je letos pripravila novo široko medijsko kampanjo, s katero javnost že od marca kontinuirano opozarja na pomen prilagojene hitrosti voznim razmeram, na ustrezno varnostno razdaljo in zaviralno pot. V poletnem času bo v občinah Novo mesto, Ptuj, Celje, Murska Sobota, Maribor, Kranj in Krško izvedla terensko akcijo s talnimi označbami na dogovorjenih parkirnih mestih. Napis “Najhitrejši včasih ne pridejo na cilj” bo voznike in mimoidoče opozarjal na posledice objestne in tvegane vožnje.

Policisti bodo v času akcije po vsej Sloveniji izvajali poostrene nadzore predvsem na izpostavljenih mestih, kjer je neprilagojena hitrost vzrok za nastanek prometnih nesreč, in na mestih, kjer je lahko zaradi prekoračene hitrosti tveganje za nastanek prometnih nesreč večje (strnjena naselja, bližina vrtcev in šol). Namen tovrstnih preventivnih aktivnosti je umirjanje hitrosti na naših cestah. Vozniki navadno takrat, ko vedo, da poteka nadzor, zmanjšajo hitrost in vozijo bolj varno.

Več informacij na spletni strani Javne agencije RS za varnost prometa.

 

VIR: POLICIJA.SI