Zastava s stavbe Kongresa Združenih držav Amerike v Celju, Savinjska regija - savinjska.info

Zastava s stavbe Kongresa Združenih držav Amerike v Celju, Savinjska regija

Celje, Savinjska regija, 3. april 2019 – Te dni je na vljudnostnem obisku v Celju podpredsednik Ameriško – judovskega kongresa, zdravnik, poslovnež in dobrotnik dr. Munr Kazmir, Pakistanec, ki živi in dela v Združenih državah Amerike. Županu Mestne občine Celje Bojanu Šrotu in mestu Celje je ob današnjem obisku na občini izkazal veliko čast.
dr. Kazmir 1 Copy
Dr. Munr Kazmir, ki je opoldne tudi predaval dijakom I. gimnazije v Celju o pomenu izobraževanja, je županu podaril ameriško zastavo, ki je visela na stavbi Kongresa Združenih držav Amerike v Washingtonu.
Dosežki dr. Kazmirja segajo od predanega direktorskega dela do podpornika človekovih pravic in izobraževanja po celem svetu. Med drugim je ustanovitelj zasebne ko-edukacijske šole “American International School System (AISS)” v Lahoreju (Pakistan), ki temelji na ameriškem učnem sistemu. Šola ponuja izobraževanje v obdobju od vrtca do osmega razreda osnovne šole, v načrtu pa je tudi, da se razširi na srednješolsko izobraževanje.
Dr. Kazmir je prišel v Celje na povabilo župana Bojana Šrota, ki ga je spoznal na Mednarodni konferenci županov v Izraelu.

dr. Kazmir 2 Copy

Naš gost je nad mestom navdušen, zelo ga zanimajo vsa področja družbe, predlagal pa je tudi, da bi se Celje povezalo z mestom v Združenih državah Amerike, pri čemer je posebej izpostavil Beverly Hills v Kaliforniji in Engelwood v New Jerseyu.
V prihodnjih dneh si bo ogledal tudi Logarsko dolino in Ljubljano.
VIR:MESTNA OBČINA CELJE(Alja Tihle Hren)
X