Zdravstveni dom Celje bo na Celjskem sejmišču organiziral prostovoljno in brezplačno testiranje na okužbo, Savinjska regija - savinjska.info

Zdravstveni dom Celje bo na Celjskem sejmišču organiziral prostovoljno in brezplačno testiranje na okužbo, Savinjska regija

Celje, 2. januar 2021 –  Zdravstveni dom Celje, Savinjska regija, bo od ponedeljka dalje organiziral prostovoljno in brezplačno testiranje na okužbo z novim koronavirusom.Testiranje bo občanom na voljo v hali A na Celjskem sejmišču. Od ponedeljka, 4. januarja, do četrtka, 7. januarja, bo testiranje potekalo od 12. do 16. ure, nato bodo urnik, ki bo objavljen na njihovi spletni strani, sproti prilagajali glede na potrebe. 
Občani morajo s sabo prinesti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Vse, ki se bodo odločili za hitro testiranje, v ZD Celje prosijo, naj v primeru gneče med čakanjem ohranjajo medsebojno razdaljo in nosijo masko. Vse ostale podatke, povezane s testiranjem in rezultati testa, bodo dobili na mestu testiranja.
V ZD Celje posebej poudarjajo, da je testiranje  namenjeno iskanju morebitnih okuženih med na videz zdravo populacijo. Občani, ki imajo kakršne koli znake bolezni (tudi če so zgolj blagi znaki), naj na testiranje s hitrimi testi ne hodijo, ampak se samoizolirajo ter kontaktirajo svojega izbranega osebnega zdravnika, ki jih bo napotil na testiranje z metodo PCR.