Združite telekomunikacijske storitve v en paket

Če pri bančništvu velja, da se vseh jajc ne nosi v eni košari, je pri telekomunikacijah drugače: združite vse storitve v en paket in prihranite.

Z družinskim paketom do 100 evrov prihranka

Z združitvijo (družinskega) paketa fiksnega interneta in televizije ter (posamičnih) naročniških paketov mobilne telefonije lahko prihranite tudi do 100 evrov na leto. Natančne prihranke je težko izračunati, saj so med drugim odvisni od morebitnih stroškov prenosa paketa ali številke k drugemu operaterju (ti lahko dosežejo več kot 20 evrov).

Že evro ali dva razlike pri ceni mobilnega paketa za celotno družino prinese letni prihranek skoraj 100 evrov. Če prištejete še prihranek pri fiksnem naročniškem razmerju, lahko številko hitro podvojite.

Res potrebujete vse storitve, ki jih plačujete?

Razmislite o optimizaciji posameznih paketov, če že nimate osnovnih. Preverite seznam televizijskih programov in, če res ne boste izgubili tistega, ki ga zelo pogosto gledate, se odločite za programsko shemo v cenejših paketih.

Pri mobilnih razmerjih opazujte porabo podatkov pri posameznih uporabnikih, zelo verjetno boste ugotovili, da lahko katerega izmed njih prestavite v cenejši paket, ki ima manj vključenih podatkov.

 

VIR: ZPS.SI