104 nove okužbe, a tole nas mora res skrbeti - savinjska.info

104 nove okužbe, a tole nas mora res skrbeti

Začelo se je hitro povečevanje števila hospitaliziranih bolnikov s covidom-19.

Včeraj so potrdili 104 nove okužbe s covidom-19. Opravljenih je bilo 3070 testov, kar pomeni, da je delež pozitivnih testo 3,39 odstotka. Število vseh potrjenih okužb je preseglo številko štiri tisoč. Trenutno je v državi 1026 aktivnih primerov okužb. Za posledicami covida-19 je v zadnjih 24 urah umrla 1 oseba, je objavila vlada. Do zdaj smo zabeležili 136 smrti. 


Po podatkih covid-19 sledilnika je bila potrjena okužba pri treh oskrbovancih domov starejših občanov in pri osmih zdravstevnih delavcih. Okužbo so potrdili tudi v domu starejših občanov na Ptuju.

V Ljubljani več kot 200 aktivnih okužb. Največ novih primerov je bilo včeraj potrjenih v Ljubljani, in sicer kar 29. V Ljubljani je tako trenutno 205 aktivnih primerov okužb. Deset okužb je bilo potrjenih v občini Kranj, kjer se je tako število aktivnih okužb povzpelo na 40. Več kot sto aktivnih okužb imajo tudi v Mariboru, kjer so včeraj potrdili devet novih primerov. Šest primerov okužb je bilo potrjenih v Celju.  Po tri nove primere imajo v občinah Braslovče, Kamnik in Slovenjske Konjice, po dva pa v občinah Novo mesto, Log – Dragomer, Slovenj Gradec, Divača in Lendava. 

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji
in podatki za dan 16. 9. 2020 (00:00–24:00):
– Število testiranj: 3070
– Število pozitivnih oseb: 104
– Število hospitaliziranih: 62
– Število oseb na intenzivni negi: 11
– Dnevno število odpuščenih oseb iz bolnišnice: 1
– Število umrlih oseb: 1
Držimo se samozaščitnih ukrepov in uporabljajmo? aplikacijo #OstaniZdrav.
⬇️ Aplikacijo si lahko prenesete na spodnjih povezavah:
Ministrstvo za zdravje
Nacionalni inštitut za javno zdravje – NIJZ