Aleš Povše in Janez Hudej šokirala v ruskem Sočiju - savinjska.info

Aleš Povše in Janez Hudej šokirala v ruskem Sočiju

Aleš Povše in Janez Hudej šokirala v ruskem Sočiju s skromno opremo, a neverjetno voljo in rezultatom. Aleš je domov prinesel bron

Piše se zgodovina, je bil ponosen Branko Ravnak, človek, ki že desetletja premika meje tako pri razumevanju ljudi s poškodbami hrbtenjače kot pri njihovih dejanskih sposobnostih. Tokrat je za dva slovenska paraplegika uredil, da sta se v ruskem olimpijskem Sočiju udeležila mednarodnega tekmovanja s športnimi vozički za invalide, ki poteka na slovitem dirkališču formule ena.

Tekmovalca Aleš Povše in Janez Hudej nista le sodelovala. Aleš, ki je 21 kilometrov prevozil v precej manj kot uri in pol, kar je bil njegov edini cilj, je v svoji kategoriji domov prinesel bron ter se s tem vpisal v zgodovino kot prvi neruski tekmovalec, ki je stopil na stopničke, Janez pa je pri svojih 57 letih v absolutni kategoriji dosegel odlično dvanajsto mesto.

Dirkača po naključju, rokometaša po sili

“Prijavila sva se menda zadnja, zato sva dobila zadnji startni številki. Časa za trening ni bilo veliko, le kake tri tedne sem v okolici doma s sposojenim vozičkom treniral,” opisuje Povše. Janezu, štirikratnemu udeležencu paraolimpijskih iger in evropskemu prvaku v atletiki, si športnega vozička sicer ni bilo treba sposoditi. Pred 20 leti se je namreč s tem precej ukvarjal, potem pa je ta športna panoga kar nekako usahnila.

Preostanek članka si lahko pogledate na tej POVEZAVI


 

VIR: VECER.COMAVTORICA: Rozmari Petek – FOTO: IAHD ADRIATIC