Cene goriva: kako je deregulacija vplivala na naftne derivate? - savinjska.info

Cene goriva: kako je deregulacija vplivala na naftne derivate?

Cene goriva že dober mesec niso več regulirane s strani države. S 1. oktobrom letos je začela veljati vladna odločitev o sprostitvi cen najbolj prodajanih pogonskih goriv. Ker cene goriva po novem določajo naftni distributerji smo preverili, kako in ali je deregulacija vplivala na njihovo višino?

Cene goriva: prosto oblikovane na trgu!

Cene goriva je vlada v celoti regulirala od leta 2000. Prva deregulacija se je zgodila spomladi 2016, ko se je vlada odločila za liberalizacijo cen za neosvinčen 98-oktanski bencin in kurilno olje. Istega leta jeseni so se lahko prosto določale tudi cene 95-oktanskega in dizelskega goriva, ki se prodaja na servisnih prometnih površinah avtocest in hitrih cest.

S 1. oktobrom letos pa je država regulacijo cene goriva popolnoma prepustila trgu. Vlada je liberalizirala še cene obeh energentov na bencinskih servisih zunaj omrežja avtocest in hitrih cest.

Kaj deregulacija cene goriva predvideva?

Ministrstvo za gospodarstvo (MGRT) je v preteklih letih večkrat predlagalo deregulacijo cene goriva, ki so ji prevozniki močno nasprotovali. Prepričani so bili, da bi ta poteza znala povečala njihove stroške zaradi eksponente rasti naftnih derivatov. Spomnimo, da deregulacija namreč predvideva, da ceno goriva oblikujejo naftni distributerji, odvisno od njihove poslovne strategije.

Napovedi posledic deregulacije so prinašale črni scenarij. Pričakovalo se je namreč, da bo cena naftnih derivatov s 1. oktobrom narasla.

  • Trgovci naj bi zaradi škode, ki so jo utrpeli letos, verjetno hitro zvišali cene. Pisali smo o tem, da je epidemija v svetu močno zmanjšala porabo nafte.
  • Pojavile so se tudi kalkulacije, da bi znala biti cena goriva na avtocestah višja, v mestih in ob mejah pa bi bila ta zaradi konkurence nižja.
  • Prehod na zelene tehnologije naj bi tudi terjal svoj dolg. Na račun električnih avtomobilov naj bi se povišali stroški poslovanja, kar bi povzročilo dvig marže s strani naftnih distributerjev.

Kakšne so cene goriva mesec dni po deregulaciji?

Popolna deregulacija cene goriva na slovenskem trgu za zdaj še ni povzročila sprememb. Nekaj mesecev pred popolno sprostitvijo cen goriv je država zapovedovala ceno dizla in 95-oktanskega bencina pri enem evru. Presenetljivo, cene, ki so veljale pred deregulacijo naftnih derivatov, veljajo še danes. Pri večini ponudnikov so cene bencina celo padle za nekaj centov, dizel se je podražil za manj kot pol centa.


Zanimiv je tudi podatek, da bo s prihajajočim letom DMV nižji, kar bo po napovedih prineslo nižjo ceno vozil, četudi se je pričakovalo, da bo nov DMV vozila podražil.

Kdo so ponudniki goriva v Sloveniji?

Trg s pogonskimi gorivi v Sloveniji obvladujeta dva ponudnika, Petrol in OMV, ki imata skoraj tričetrtinski državni delež. V Sloveniji tudi število bencinskih servisov močno presega evropsko povprečje, in sicer naj bi jih bilo 276 na milijon prebivalcev.

Na MGRT pričakujejo nove trgovce na trgu, a svarijo, da je mreža bencinskih servisov po Sloveniji zelo razpršena in ni velikih rezerv. Novi igralci nimajo kam vstopiti, saj imamo bencinsko črpalko v skoraj vsaki vasi.

Nov način obveščanja o cenah

Med novostmi, ki jih je v zadnjem času uvedel na primer Petrol, je tudi odprava označevanja cen na velikih oglasnih stolpih, ki so navadno postavljeni ob vstopu v bencinske servise. Po novem ceno goriva kupci izvedo šele na izbranem prodajnem mestu ob dvigu ročke pred začetkom točenja goriva. Razen seveda če cene goriva niso prej preverili na kakšni izmed spletnih ali mobilnih aplikacij, kjer obveščajo o višinah naftnih derivatov po Sloveniji. Kako se gibljejo cene goriva, lahko tudi spremljate na tej spletni strani.

Zveza potrošnikov Slovenije je do odprave označevanja cen na velikih oglasnih stolpih kritična. Mnenja so, da bi moral biti potrošniki o ceni goriva pred tem jasno obveščeni in da je označevanje cen na reklamnih stolpih praksa, ki se najbolj obnese.

 

VIR: DATA.SI