Cepljenje: ali vas delodajalec lahko vanj prisili? - savinjska.info

Cepljenje: ali vas delodajalec lahko vanj prisili?

Cepljenje je eden od ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa. V zadnjih dneh lanskega leta se je tako začelo cepljenje za najranljivejše skupine prebivalstva, državljani pa lahko z oddajo vloge na eUpravi tudi izrazijo željo, da bi bili cepljeni takoj, ko bo to mogoče. Kako pa je s cepljenji v podjetjih? Ali vas lahko delodajalec prisili, da se cepite?

Vlada Republike Slovenije je za potrebe omejevanja posledic epidemije izdala Odlok o prepovedi obratovanja, ki je mnoge podjetnike prizadel. K odgovornemu ravnanju želijo odločevalci gospodarstvo spodbuditi tudi s pozivom, da organizirajo hitra testiranja zaposlenih. V okviru sedmega interventnega zakona (PKP7) pa delodajalci lahko uveljavljajo povračilo stroška testiranja na okužbo v podjetjih. PKP7 nudi še vrsto drugih ukrepov, ki so lahko rešitev za vaše podjetje – prejmete lahko pomoč iz naslova čakanja na delo domakritja fiksnih stroškovsubvencioniranja skrajšanega delovnega časa

Ali je odločitev za cepljenje pravica ali dolžnost posameznika (zaposlenega)?

Nekateri posamezniki se že vpisujejo na čakalne sezname, da bodo čimprej na vrsti za cepljenje, so pa tudi takšni, ki cepljenju ostro nasprotujejo. Kaj pa če vas na cepljenje napoti delodajalec oziroma pogojuje nadaljevanje delovnega razmerja z obveznim cepljenjem?

Glede na to, da z zakonom ni določeno obvezno cepljenje za prebivalstvo, vam delodajalec obveznega cepljenja ne more odrediti. Če bi delodajalec to zahteval od zaposlenega, bi šlo za prekomeren poseg v osebnostne pravice posameznika.

Cepljenje povezano s poklici

Nekateri zaposleni so ob opravljanju svojega poklica močneje izpostavljeni okužbam z nalezljivimi boleznimi, zato so za njih določena cepljenja obvezna.


Podatke o izpostavljenosti nalezljivim boleznim na delovnem mestu mora zagotoviti delodajalec v izjavi o varnosti na delovnem mestu, poda pa tudi oceno tveganja na delovnem mestu. Cepljenje in določanje protiteles pri zaposlenih v teh primerih krije delodajalec.

Sicer so zaposleni, ki delajo v sivi in rdeči coni, po PKP5 upravičeni do dodatka, ki znaša 30 % osnovne plače.

Cepljenje in boniteta

Delodajalci, ste vedeli, da lahko izkoristite možnost, da svojim zaposlenim omogočite cepljenje proti gripi, ta boniteta pa se ne bo štela v davčno osnovo zaposlenega? V davčno osnovo se ne vštevajo vrednosti bonitet, če v posameznem mesecu ne presegajo 15 evrov. Cena cepljenja proti gripi po javno dostopnih podatkih znaša 14 evrov.

 

VIR: DATA.SI