Dan Laščanov je za nami, Laško, Savinjska regija

Vsakoletni dogodek na dan pred začetkom Piva in cvetja je Dan Laščanov, Laško, Savinjska regija.
Zgodil se je tudi letos, ko se je na občinskem dvorišču zbralo veliko število starih in mladih Laščanov, ki so tako ali drugače obujali spomine na daljno in bližnjo preteklost. Rdeča nit prireditve je bila povezovanje ter zavedanje, da morajo Laščani in Laščanke pozabiti na stare zamere in živeti naprej z veseljem v srcu.
Navzoče je nagovoril župan Občine Laško Franc Zdolšek, ki je prav tako poudaril pomen povezovanja med ljudmi: “Živimo v majhnem in čudovitem mestu, kjer se vsak dan srečujemo. Lepo je, ko vas vidim v tolikšnem številu zbrane tudi tukaj na še enem Dnevu Laščanov. Pogovori in druženja nas bodo pripeljali do skupnih ciljev, vmes pa bodimo složni in se trudimo vsi za skupno dobro,” je med drugim dejal župan. Obiskovalce je pozdravila tudi vršilka dolžnosti direktorice STIK-a Tina Belej, ki je vsem skupaj zaželela lep večer in jih povabila na festival Pivo in cvetje.
Na odru so tradicionalno izvedli tudi zabijanje soda iz katerega priteče pivo, to so storili župan, Laški pivovar in Tina Belej, ki so tudi prvi nazdravili. Nato sta se odprli Knjigi Laščanov, kamor se vsako leto vpišejo obiskovalci prireditve in nato prejmejo pivo Laščan, ki je posebej polnjen ravno za Dan Laščanov.
V programu so nastopili Laška pihalna godba z mažoretami in Bobnarsko skupino, Sara in Saška ter na koncu še Big Band Laško, Barbara Penič pa je z voditeljico Špelo Juhart pripovedovala laške anekdote. 

Dobili smo tudi Kralja in Kraljico Piva in cvetja, ki sta morala za osvojitev krone v pivo naciljati žogice za namizni tenis.
DAN LAŠČANOV 2019 3
DAN LAŠČANOV 2019 2
DAN LAŠČANOV 2019 4
DAN LAŠČANOV 2019 8
Župan Franc Zdolšek
DAN LAŠČANOV 2019 9
Tina Belej, v. d. direktorice STIK-a
DAN LAŠČANOV 2019 10
DAN LAŠČANOV 2019 11
DAN LAŠČANOV 2019 14
DAN LAŠČANOV 2019 12
 
 
FOTO:BORIS VRABEC