Šesta seja strokovnega sveta, Polzela, Savinjska regija

6. seja strokovnega sveta Olimpijskega komiteja Slovenije in Zveze športnih društev je 9. 7. 2019 potekala na gradu Komenda, med prisotnimi pa so bili tudi župan občine Polzela, Jože Kužnik, podpredsednik OKS-ZŠD mag. Janez Sodržnik ter Ivi Kapitler, predsednik Zveze športnih društev Polzela, Savinjska regija.

V uvodnem nagovoru se je mag. Janez Sodržnik zahvalil županu, Jožetu Kužniku, za odlične odnose in podporo športu in izpostavil željo do takšnih odnosov tudi v prihodnje. Prav tako je obljubil pomoč in podporo pri športnem dogajanju na Polzeli. Sledil je uvodni pozdrav župana, ki je zbranim predstavil občino Polzela in vse prisotne povabil, da obiščejo Polzelo tudi neformalno, s svojimi družinami. Izpostavil je tudi željo po širjenju športnega duha, ki ga vidi kot ključnega za razvoj športa po vsej Sloveniji. 
V nadaljevanju je Ivi Kapitler, predsednik Zveze športnih društev Polzela, na kratko povzel polzelsko športno udejstvovanje ter izpostavil, da je ZŠD Polzela letos praznovala že 20. obletnico delovanja in je od leta 2016 v vsakoletnem porastu, tako na področju športnih aktivnosti, kot tudi na vseh drugih področjih. Prisotne je povabil tudi k ogledu gradu Komenda ter teniškega in nogometnega igrišča na Bregu pri Polzeli, ki še vedno ostaja najbolj aktualno mesto za športno dogajanje na Polzeli. Po ogledu je sledil dnevni red 6. seje SSŠV in 5. sestanek vodij regijskih pisarn OKS-ZŠZ.
Bina Plaznik

 

VIR:POLZELA.SI