SLOVENIJA

Ekološki heroj Skaza je finalist prestižne nagrade za recikliranje plastike v Evropi

Velenje – 12.4.2023 Skaza je prejela novo potrditev kakovosti iz Evrope. Ravno v času, ko se začenja sezona kompostiranja, imajo odgovorni uporabniki, ki želijo sami ustvarjati prvovrsten kompost za svoj vrt, zdaj lažjo odločitev pri izbiri kompostnika. Velenjsko družinsko podjetje s 45-letno tradicijo se je s podjetjem Mepol, ki se ukvarja s proizvajanjem reciklatov, uvrstilo med letošnje finaliste izbora Plastic Recycling Europe Awards, ki priznavajo in slavijo dosežke v evropski industriji recikliranja plastike. V kategoriji izdelkov za gospodinjstvo in prosti čas je uvrščena Skaza med finaliste z izdelkoma lastne blagovne znamke Bokashi Organko Essential in Organko Daily, saj z njima po potrošniški plastiki dajeta nov pomen. Prav tako se ju lahko ponovno reciklira. Potrošnike tako spodbujamo k uporabi trajnostnih izdelkov in uresničevanju krožnega gospodarjenja. 

      

Tu je nekaj razlogov, zakaj bi potrošniki lahko uporabljali te izdelke:

  • Enostavna uporaba: Bokashi Organko Essential in Organko daily sta preprosti za uporabo in ne zahtevata veliko prostora. Obe posodi sta narejeni iz kakovostnih materialov, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo.
  • Hitro in učinkovito kompostiranje: Bokashi Organko Essential in Organko daily uporabljata metodo fermentacije za hitro in učinkovito razgradnjo organskih odpadkov. Fermentacija omogoča hitro razgradnjo odpadkov in ustvarja hranilni bogat kompost.
  • Okolju prijazno: Z uporabo Bokashi Organko Essential in Organko daily lahko zmanjšate količino odpadkov, ki jih odvržete v smeti. Namesto tega lahko uporabite te odpadke za ustvarjanje kakovostnega komposta, ki ga lahko uporabite za gnojenje rastlin ali vrtnih gred.
  • Zdravje rastlin: Kompost, ki ga ustvarite z Bokashi Organko Essential in Organko daily, vsebuje hranila, ki spodbujajo zdravo rast rastlin. Uporaba kakovostnega komposta lahko pomaga pri ohranjanju zdravja rastlin in izboljšanju pridelka.
  • Prihranek denarja: S kompostiranjem organskih odpadkov lahko prihranite denar pri nakupu gnojil in drugih izdelkov za vzdrževanje rastlin. Poleg tega lahko zmanjšate stroške za odvoz odpadkov, saj boste manj pogosto odvažali smeti.

 

Pridružite se svetovnemu gibanju za boljši svet tako, da odgovorno ravnate z biološkimi odpadki. Tako prispevate k čistejšemu, lepšemu in bolj zdravemu okolju, v katerem živimo mi in naši potomci. Uspešni finalisti za leto 2023 bodo razstavljali in ponesli imena svojih podjetij v svet na sejmu Plastics Recycling Show Europe maja v Amsterdamu. Spremljajte razglasitev uspešnih finalistov v živo na spletu in se pridružite globalnemu gibanju za boljši svet!

 

vir: STA