ZANIMIVOSTI

ODŠKODNINA ŽE 1 IZVIDOM

Ob besedi odškodnina večina posameznikov pomisli na težke poškodbe in zapleten postopek. In takšno prepričanje je v prvem delu zmotno. Ali ste vedeli, da strokovnjaki podjetja poraVnava postopek pridobivanja odškodnine lahko začnejo že z enim samim izvidom? Odškodnina za prometno nesrečo vam pripada že, če ste zdravnika po prometni nesreči obiskali zgolj enkrat in tudi, če niste bili na bolniškem staležu.

Odškodnina je pojem, ki je zapleten in zato morate postopek pridobivanja odškodnine zaupati strokovnjakom. Pravi naslov za to je največje odškodninsko podjetje poraVnava, ki ima 11 poslovalnic širom Slovenije. poraVnava Celje se nahaja na Mariborski cesti 54. Vse poslovne enote so vam 24 ur na dan in vse dni v tednu na voljo na telefonski številki 080 13 14. Prijazni svetovalci vam bodo pojasnili, kako lahko že z enim samim izvidom pridete do primerne odškodnine. 

Ob prometni nesreči udeleženci najprej pomislijo na svoje zdravstveno stanje, na morebitne poškodbe in na to, kako se bo zdaj življenje spremenilo. Redko kdo pomisli na odškodnino. Še posebej ob trkih, ki so blagi in niso povzročili vidnih poškodb ali sprožili bolečine. A bi morali, konec koncev vam odškodnina pripada. In skozi proces zdravljenja boste prišli do spoznanja, kako dobrodošla je.

Vedeti morate, da v času po nesreči človeka preplavi adrenalin in bolečine niso tako izrazite. Redko kdo pomisli, da mu pripada odškodnina

Do odškodnine so udeleženci prometne nesreče upravičeni že z enim samim obiskom zdravnika. Veliko posameznikov tako živi v zmotnem prepričanju, da se v postopek pridobivanja odškodnine niti ni smiselno podati. Da so do izplačila odškodnine upravičeni zgolj težko poškodovani in posamezniki, ki so zaradi nesreče na dolgotrajni bolniški.

Odprt bolniški stalež ni pogoj, da ste upravičeni do odškodnine, do denarja ste upravičeni tudi, če bolniške niste koristili.

Z enim izvidom do kar 1.500 evrov odškodnine

Strokovnjaki odškodninskega podjetja poraVnava so se v več kot 20 letih delovanja srečali s številnimi primeri prometnih nesreč, delovnih nesreč in padci na javnih površinah, ki so bili povod za začetek odškodninskega postopka. Marsikateri postopek so začeli zgolj na podlagi enega izvida. 

V podjetju nam razkrivajo statistiko iz leta 2021. »V letu 2021 smo pri podjetju poraVnava.si obravnavali 128 primerov prometnih nesreč, pri katerih je ponesrečenec oziroma oškodovanec pridobil en sam zdravniški izvid. In prav v vseh primerih so naše stranke prišle do odškodnine, tako da smo pri podjetju poraVnava.si na tem področju 100 % uspešni. Na podlagi enega izvida je stranka prejela najmanj 800 evrov odškodnine, do najvišje odškodnine za prometno nesrečo z le enim izvidom pa nam je v letu 2021 uspelo priti v mesecu novembru, ko je stranka prejela kar 1.500 evrov odškodnine,« sporočajo izkušeni pravniki in dodajajo, da v 24-urah od prometne nesreče nujno obiščite urgentni center in zahtevajte pregled. Kljub temu, da imate morda le manjšo prasko, modrico ali vas zaradi trka boli v vrtu, ramenih,… prosite za rentgensko slikanje vratu, ramen, noge, rok…

Izvidi namreč služijo kot potrdilo, da ste v nesreči bili kakorkoli poškodovani. 

Odškodnina lahko pripada tudi povzročiteljem 

Strokovnjaki poraVnave pojasnjujejo, da so do odškodnine upravičeni tudi povzročitelji prometne nesreče. A pod pogojem, da ima povzročitelj sklenjeno AO+ zavarovanje. V tem primeru bodo povzročitelju priznane vse poškodbe, razen poškodbe mehkih tkiv ob hrbtenici (recimo nateg vratnih mišic), zavarovalnica ne bo priznala strahu. Nekatere zavarovalnice povzročitelju ne priznavajo premoženjske škode, udarnin in odrgnin. Vsak zavarovalnica ima svoje pogoje, izjeme in pravila, zato se ob sklepanju zavarovanja AO+ dobro pozanimajte.

Kot smo že omenili, pot do odškodnine ni enostavna za vpletene v nesreči. Zato so vam na voljo strokovnjaki za odškodnine podjetja poraVnava in njihove dolgoletne izkušnje ter znanje.

Kljub temu, da vaš zdravstveni karton ni poln izvidov ob nesreči, vam pripada odškodnina. Zgolj z enim izvidom in obiskom zdravnika, lahko tudi v primeru, če ste povzročitelj nesreče.

Izkušeni pravniki vam svetujejo, da se postopka pridobivanja odškodnine ne lotevate sami, pokličite jih na telefonsko številko 080 13 14 ali obiščite spletno stran poraVnava.si. Na območju Celja jih najdete na Mariborski cesti 54, kjer vas bo pravnica Monika Pečnik strokovno in uspešno vodila skozi odškodninski proces.