Festival Pivo in cvetje zaključil že 56. nepozabno doživljajsko izkušnjo - savinjska.info

Festival Pivo in cvetje zaključil že 56. nepozabno doživljajsko izkušnjo

Festival Pivo in cvetje je s sobotnim dnem zaključil svojo doživljajsko, glasbeno in kulinarično izkušnjo, ki je tokrat za vse, ki se prireditve niso mogli udeležiti, glasbeni program predvajal v živo, na valovih Vala 202.

V petek se je festivalno dogajanje pričelo z otvoritvijo na občinskem dvorišču, kjer so pivovarji v spremstvu župana, Franca Zdolška, direktorice STIK-a Laško, Tine Belej ter predstavnika generalnega sponzorja, Urbana Krambergerja, natočili prve vrčke festivalnega piva. Glasbeno, plesno in ritmično so festival pospremili Laška pihalna godba, skupaj z mažoretkami in bobnarsko skupino Laško. Dogajanje se je nadaljevalo s pestrostjo na Laški kuhni, kjer so se gastronomski mojstri prvič predstavili obiskovalcem, ki so lahko okušali lokalne gastronomske poslastice preko blagovne znamke Okusiti Laško.

Po kulinarični izkušnji so se obiskovalci  prepustili glasbenim užitkom na šolskem igrišču, kjer so jih navduševali Mrfy band, Pero Lovšin in Skalarji skupaj z Big Foot Mamo.

Sobota je na prireditveni dan pospremila vrhunec festivalnega dogajanja, saj je bilo dobro energijo moč čutiti že v zraku. Najmlajši so pred začetkom uživali v ustvarjalnicah in predstavi v Mavrični deželi, večerno dogajanje pa je skupaj s kulinariko že tradicionalno prelevilo v mešanico dobre glasbe in ritmov ob užitkih s koncertnega prizorišča, kjer so obiskovalce razvajali Nipke z Ther Nipples, Hamo in Tribute2Love ter Šank Rock.

Dnevno dogajanje, ki je kot priprava služilo za večerno dogajanje, je pospremil obisk v deželi Zlatoroga, kjer so se mimoidoči lahko ocvetličili, v uvod festivala pa nas je pospremilo tudi ulično dogajanje. Najprej je bilo na ulicah Laškega moč videti etnografski program kulturne dediščine Laškega, ki ga je letošnje leto predstavila Zveza kulturnih društev Možnar. Ulični vrvež pa so v mesto postavili Laška pihalna godba, skupaj z mažoretami ter bobnarsko skupino Laško, ki so poskrbeli za občudovanje mimoidočih, s povabilom na dogajanje po omenjenih prizoriščih.

Vrhunec sobotnega večera vsekakor predstavljajo koncerti z ležalnikov, ki so ljudem ponudili nepozabno doživetje kulturno izjemno pestrega dogajanja. V slovo so nas ob spominih na dobro izkoriščen vikend pospremili Šank Rock, ki so nad zeleno mesto, ki festival gosti že več kot polovico stoletja, popeljali v zaključek s tem ko so nad obiskovalce še zadnjič popeljali svojega Metulja.

Ob dobrih vtisih, vabljeni na 57. festival Pivo in cvetje Laško!

 

 

 

VIR: LASKO.INFOFOTO: PIVO-CVETJE.SI