Instagram aktivno nad objave, ki spodbujajo samopoškodovanje - savinjska.info

Instagram aktivno nad objave, ki spodbujajo samopoškodovanje

Instagram v Evropi uvaja novo tehnologijo, ki bo pomagala zaščititi in tudi pomagati posameznikom, ki se soočajo z motnjami duševnega zdravja, mislimi o samomoru in samopoškodovanju. Gre za korak naprej v prizadevanju, da bi se posamezniki v njihovi skupnosti počutili varni in sprejeti.

Instagram si že od nekdaj prizadeva k dobremu počutju svojih uporabnikov. To se kaže tudi v nenehnem dopolnjevanju pravilnikov. Nikoli sicer ni bilo dovoljeno promoviranje samomora ali samopoškodovanja, lani pa se je nadzorovanje le tega, z novimi algoritmi, povzdignilo na višjo raven. Instagram sedaj odstranjuje grafične vsebine – od fotografij, risb, memov itd., ki posredno ali neposredno prikazujejo in spodbujajo k samomorom ali samopoškodovanju. algoritem najde objave na temo samomora ali samopoškodovanja in jih pošlje v pregled pregledovalcem, ki nato sprejmejo končno odločitev in primerno ukrepajo – odstranijo vsebino.  

Do sedaj je uporaba te tehnologije bila mogoča le zunaj Evropske unije, v prvi polovici novembra pa se je začelo uvajanje tudi v državah članicah. Vključena bo v Instagram in Facebook.


Vir: Instagram, 10.11.2020

 

VIR: SAFE.SI