ZANIMIVOSTI

Izbira pravega industrijskega sesalnika in odpraševalnika – vodič in smernice za podjetja!

Pri vzdrževanju čistega in urejenega delovnega okolja je izbira pravega industrijskega sesalnika ključnega pomena za podjetja v različnih panogah. Industrijski sesalniki so nepogrešljivo orodje pri čiščenju velikih površin, od proizvodnih hal do pisarniških prostorov, saj omogočajo učinkovito odstranjevanje različnih vrst odpadkov in nečistoč. V nadaljevanju predstavljamo ključne dejavnike, ki jih je treba upoštevati pri izbiri pravega industrijskega sesalnika za vaše podjetje!

V industrijskih panogah tekom proizvodnega procesa nastaja različna umazanija. In če želite poskrbeti za popolno čistočo in varnost v svojih industrijskih obratih, potem izberite kakovosten industrijski sesalnik.

Podjetje Kärcher ima na področju čistilne tehnike več kot 50 let izkušenj in je eno vodilnih na tem področju. Njihove naprave slovijo po svoji kakovosti, kar velja tudi za industrijske sesalnike, ki so trenutno med najzanesljivejšimi na trgu.

Kärcher industrijski sesalec brez težav poskrbi za vse vrste umazanije in bistveno olajša vsakodnevno proizvodnjo. Hkrati pa zadovolji različnim potrebam v vseh panogah industrije – le izbrati je potrebno pravega!

 

Ključne potrebe in lastnosti, ki jih morajo podjetja upoštevati pri izbiri ustreznega sesalnika

V podjetju Kärcher se zelo dobro zavedajo, da so zahteve industrijskih sesalnih sistemov zelo specifične. Vsi njihovi sesalniki so zasnovani posebej glede na vaše specifične potrebe, ki pa se razlikujejo med posameznimi industrijskimi panogami.

Predstavljamo glavne smernice, ki bi jih morali upoštevati pri izbiri ustreznega industrijskega sesalnika:

 

  • Vrsta umazanije: Najprej je potrebno pomisliti na vrsto in strukturo materiala, ki ga nameravate Podjetje Kärcher ponuja rešitev za vse vrste umazanije, le pomisliti morate, kaj boste z industrijskimi sesalniki sesali – droben prah, ostružke, tekočino ali celo vnetljive snovi?
  • Zmogljivost: Večji kot je prostor, bolj zmogljiv Kärcher sesalnik boste potrebovali. Pri tem je ključnega pomena podatek o moči, razmerju med podtlakom in pretokom zraka ter velikosti posode.
  • Filtrirni sistem: Industrijski sesalniki imajo različne filtrirne sisteme, odvisno od njihovega področja uporabe. Pri tem je potrebno izpostaviti tiste panoge, v katerih so higienske zahteve še posebej pomembne.
  • Vzdržljivost – neprekinjeno delovanje: Za industrijske sesalnike je pomembno, da lahko neprekinjeno delujejo tudi po več ur. V industrijskih obratih, kjer so zahteve po čistoči toliko večje, izberite odpraševalnike in sesalnike, ki zagotavljajo 24-urno neprekinjeno delovanje, vse dni v tednu.
  • Posebni pogoji: Industrijski sesalniki morajo zadovoljiti tudi posebnim zahtevam glede higiene in varnosti. S tega vidika je potrebno izbrati modele z ustreznim filtrirnim sistemom in aparate, ki so odporni proti eksploziji.

 

Kärcher industrijski sesalniki so primerni za različne sektorje in ciljne skupine

Podjetje Kärcher si že od samega začetka prizadeva, da obstoječe in nove čistilne naloge ter njihove izdelke čim bolje prilagodijo zahtevam posameznih panog oziroma podjetjem.

Na ta način so vam na voljo različni Kärcher industrijski sesalniki, ki zagotavljajo celovite rešitve čiščenja za različna podjetja.

Industrijski sesalniki za tekočine / brizge

V industriji so potrebni sesalniki, ki brez večjih naporov zagotavljajo večurno neprekinjeno sesanje ali pa celo do 24 ur na dan.

S tega vidika so nepogrešljivi tudi Kärcher industrijski sesalniki za tekočine oziroma brizge, s katerimi lahko zanesljivo in varno sesate olja, hladilne emulzije ter fine in grobe kovinske ostružke.

Še posebej nepogrešljivi so v avtomobilski in kovinsko predelovalni industriji.

 

Industrijski sesalniki za trdne snovi / prah

Naslednja linija Kärcher industrijskih sesalnikov so sesalniki za trdne snovi oziroma prah, ki se pohvalijo s posebno filtrirno tehniko. Uporabni so v različnih industrijskih panogah, kjer je potreba po sesanju nevarnega prahu, grobih nanosov, peska, pršila, ostankov hrane, organskih snovi in vseh drugih odpadkov, kjer so v ospredju stroge zahteve glede uporabljene filtrirne tehnike.

Med najpogostejšimi so lesna, živilska, gradbena in elektronska industrija.

Industrijski sesalniki EX

Industrijski sesalniki EX so odporni proti eksplozijam, zato zagotavljajo varno in učinkovito sesanje v potencialno eksplozivnih atmosferah. Sesalniki ustrezajo najvišjim zahtevam glede kakovosti stroja, pri čemer imajo nekateri izmed te linije sesalnikov tudi certifikate TÜV Sud in IBExU.

Ta linija sesalnikov je še posebej primerna za farmacevtsko, plastično, kemično in lesno industrijo.

 

Industrijski odpraševalniki

Drobni delci se lahko med seboj zelo razlikujejo. Kot stranski produkt se v industrijskih obratih pri neposrednem procesu proizvodnje pojavlja droben prah, nevaren prah, drobni ostružki in vse vrste drgnjen iz različnih materialov, kot so kovina, steklo, kamen, tekstilna vlakna in razne kemikalije.

V tem primeru so najboljša rešitev industrijski odpraševalniki, ki zanesljivo zajemajo vse suspendirane delce tudi v večjih količinah. Industrijski odpraševalniki lahko delujejo neprekinjeno 24 ur na dan in vse dni v tednu, zato so še posebej primerni za obdelovalne centre in polnilnice.

Industrijski odpraševalniki EX

Industrijski odpraševalniki EX se odlično spopadejo z velikimi količinami prahu, hkrati pa so odporni proti eksplozijam. Uporabni so za neprekinjeno odstranjevanje suspendiranih, eksplozivnih delcev neposredno na mestu izvora.

Tovrstni odpraševalniki zagotavljajo 24-urno neprekinjeno delovanje, vse dni v tednu, zato so dobrodošla rešitev v pridelavi lesa in kovin, v avtomobilski, kemični in farmacevtski industriji, živilski industriji, v proizvodnji papirja, v gumarstvu in pridelavi plastike ter coni 22 glede na razvrstitev prostorov, v katerih lahko nastanejo eksplozivne atmosfere.

Kärcher industrijski sesalniki vam ponujajo rešitev za vse vrste umazanije, zato boste z njimi zagotovo ustvarili zdravo in varno delovno okolje. Edino, kar morate poskrbeti je, da izberete pravega glede na potrebe vašega podjetja in panoge.