KolesCE ima v Celju že več kot 4000 uporabnikov, Savinjska regija - savinjska.info

KolesCE ima v Celju že več kot 4000 uporabnikov, Savinjska regija

Celje, 29. julij 2019 – Javni sistem izposoje koles v Celju, Savinjska regija, ima že več kot 4.000 uporabnikov. Statistični podatki dokazujejo, da je KolesCE odlična pridobitev in da ga uporablja vedno več občanov in turistov. V juniju  ga je najelo 4500 ljudi, kar je 1700 več kot mesec prej. Zabeležili smo 450 novih registracij (v maju 370) in povprečno 155 najemov na dan (v maju 100). Uporabniki so samo v juniju skupaj prekolesarili 6.500 kilometrov. S tem smo okolje obremenili z 0,86 tone manj ogljikovega dioksida, kot če bi enako razdaljo prevozili z avtomobilom.  


 
Veseli smo, da je tudi odziv uporabnikov Celebusa zelo pozitiven. Da bi sistem še dodatno izboljšali, smo upoštevali dobronamerne predloge naših občanov in bomo uvedli novo avtobusno linijo do Zagrada. Uvedli bomo tudi linijo do Mestnega pokopališča Celje, ki pa bo obratovala samo 31. oktobra in 1. novembra. Nekatere obstoječe linije bomo na željo potnikov podaljšali. Spremembe bodo začele veljati 26. avgusta. 
 
Podaljšane linije:
Linija 1 – Ostrožno, podaljšana do letnega kopališča oziroma AMZS;
Linija 2 – Nova vas, podaljšana do Lokrovca;
Linija 3 – Hudinja, podaljšana do gostišča Medved v Škofji vasi;
Linija 4 – Nakupovalna, na poti proti Ostrožnemu bo še enkrat zavila v Novo vas. 
 
Nove vozne rede bomo posredovali, ko bodo uradno potrjeni.
 
V času poletnih prireditev na Starem gradu obratuje tudi dodatna linija 5a. Cabrio avtobus vozi potnike iz postajališča pri železniški postaji na Stari grad in nazaj. Drugi Celebus v kabrio izvedbi vozi izmenično na vseh ostalih linijah. 
 
V juniju je Celebus na petih linija prepeljal 15.152 potnikov. Največ potnikov je prepeljal na liniji Celje ŽP -Hudinja – Celje ŽP in sicer 5.564. Sledijo liniji Celje ŽP – Nova vas Lidl – Celje ŽP z 4.761 potniki in linija Celje ŽP – Ostrožno GD – Celje ŽP s 3.441 potniki. 
 
 
X