Kulinarični festival GuštFest ponovno v Laškem, Savinjska regija

V soboto, 11. junija, od 15. ure dalje, bo v centru Laškega potekal festival GuštFest. Ulice  Laškega bodo preplavile kulinarične dobrote, ki jih bodo za vse “guštne” ljudi pripravljali  JRE chefi, na čelu katerih bo Marko Pavčnik, lastnik restavracije Pavus na Gradu Tabor  Laško in Laščan, ki sodi med prvo deseterico naj slovenskih chefov. 

Kulinarika bo letos vsekakor nosilna tema GuštFesta. Kar 5 vrhunskih slovenskih chefov, ki jih  združuje naziv članstva v združenju JRE, bo prihodnjo soboto v Laškem kreiralo vsak svojo  »ulično jed«, pri čemer bodo pri kreiranju jedi črpali sestavine iz vrha kulinarične piramide  Laškega.  

Udeležbo na letošnjem GuštFestu so že potrdili sledeči uveljavljeni JRE chefi: Uroš ŠTEFELIN, Hiša Linhart, Radovljica, Marko MAGAJNE, Galerija okusov, Petrovče,  Jakob PINTAR, TaBar, Ljubljana, Filip BREZNIK, Hiša Raduha. In kakopak domačin  Marko PAVČNIK, restavracija Pavus – Grad Tabor Laško. 

V ospredju bo kolektivna blagovna znamka Okusiti Laško in lokalne dobrote, poleg  razvajanja brbončic in raziskovanja uličic starega mestnega jedra Laškega pa bo ta dan v  ospredju druženje. Druženje s prijatelji, pomenkovanje z znanci, vse to, kar žlahtni naša  življenja. Prijetno popoldne bomo zaokrožili z napevi legendarnih Beatlov in se strinjali – bilo  je res guštno. 

Guštfest obljublja odlično kulinariko in spontano druženje z znanci in prijatelji, obljublja pa  tudi pestro dogajanje. Veseli smo, da bodo dogajanje obogatila številna društva, ki delujejo v  Laškem, nekatera tudi širše. Z nami bo Zveza Možnar, ki bo s številnimi aktivnostmi obujala  spomin na življenje nekoč, ter mnoga druga društva ter posamezniki, ki bodo prispevala svoj  mozaik k pestrosti »guštnega« dogajanja. Prireditev bo potekala v vsakem vremenu. 

Boštjan Vrščaj, predsednik Turističnega društva Laško, o Guštfestu pravi takole: »Po dveh  letih premora smo izjemno veseli, da se Guštfest vrača. Ostaja zvest kulinariki tako vrhunskih  chefov, ki jih povezuje znak kakovosti JRE, kot tudi številnih drugih lokalnih ponudnikov, ki  delujejo pod kolektivno blagovno znamko Okusiti Laško. Seveda bo Guštfest tudi to pot začinjen  s ščepom nostalgije, bo pa letos še več kot to. Povezoval se bo z mladimi in obudil otroško  razigranost ter krepil sodelovalni duh. V dopoldanskem delu bo namreč potekal tradicionalni  brezplačni otroški festival Pisani balon, ki ga že 11. leto organizira društvo Šmocl, od 15. ure  dalje pa pozornost prevzamejo vrhunski slovenski JRE chefi in njihova ulična hrana, pri  pripravi katerih bodo vključili tudi sestavine, ki sodijo v vrh kulinarične piramide Laškega, kot  so pivo, med, zelišča in pregreta smetana.« 

Kulinarični kupon za jedi, ki jih bodo ustvarili JRE chefi, si lahko pravočasno rezervirate  na spletni strani gustfest.si ali kupite v TIC-u Laško. Njihovo število je namreč omejeno. In  če boste na Guštfest prišli s plačilno kartico in gotovino, vas že sedaj opozorimo, da ima  GuštFest svojo denarno valuto. Razlog več, da se podate na Guštfest in podrobnosti raziščete  kar sami.

 

VIR: OBČINA LAŠKO