LUKA DONČIĆ: Noro, kako je obnorel NBA!

Luka Dončić je s 35 točkami, osmimi skoki in šestimi podajami v severnoameriški košarkarski ligi NBA vodil Dallas Mavericks do zmage nad ekipo Toronto Raptors s 111:110. Še osmič v nizu od začetka sezone je dosegel več kot 30 točk. Le legendarni Wilt Chamberlain je 30 ali več točk v zgodovini NBA dosegel na prvih osmih tekmah, to mu je uspelo v sezoni 1959/60, kar na 23 tekmah v nizu pa v tekmovalnem obdobju 1962/63.

Dončić je igral 37 minut, mejo 30 točk je prešel že ob koncu tretje četrtine, iz igre je zadel kar 10 od 15 poskusov, tri od šestih metov za tri točke ter 12 od 14 prostih metov. Še bolj kot s svojimi številkami pa je navdušil s svojimi spektakularnimi akcijami, ko je s svojo otroško navihanostjo ponovno navdušil ljubitelje košarke po celem svetu. Ligi NBA tako ni preostalo drugega, kot da je kar dve Lukovi akciji uvrstila med deset najlepših potez večera.

Na osmo mesto se je zavihtel s pravim slalomom skozi Torontovo obrambo, ko je na koncu z izjemno asistenco zaposlil povsem osamljenega Tima Hardawaya Jr., kateremu ni bilo težko zadeti. Za še lepšo potezo pa so strokovnjaki ocenili Lukov “ples” s Preciousom Achiuwo, katerega je z driblingom nekajkrat zavrtel okoli njegove osi in ga povsem vrgel iz ritma, nato pa z nasmeškom na obrazu v loku zadel preko roke visokoraslega nasprotnika. Šlo naj bi za četrto najlepšo akcijo večera.

Več na: https://www.zurnal24.si/sport/kosarka/noro-kako-je-obnorel-nba-tokrat-so-ga-izbrali-kar-dvakrat-395952 – www.zurnal24.si

 

VIR: ZURNAL24.SI