OBČINE SAVINJSKE REGIJE

Med odpadki veliko hrane, Šmarje pri Jelšah, Savinjska regija

Pred dnevi je na pobudo javnega komunalnega podjetja OKP potekal poostren nadzor nad ločevanjem komunalnih odpadkov gospodinjstev iz eno ali več stanovanjskih hiš ter stanovanjskih blokov. Ugotovljenih je bilo več kršitev Odloka o zbiranju določenih vrst komunalnih odpadkov v občinah Rogaška Slatina, Šmarje pri Jelšah, Podčetrtek, Rogatec, Kozje in Bistrica ob Sotli, izhaja iz priloženega obvestila medobčinskega inpšektorata.

Ugotovljeno je bilo, da veliko občanov odpadkov ne ločuje po pravilih. Med odpadki je tudi veliko hrane, celo še zapakirane in v originali embalaži (sadje, meso, vložena in navadna zelenjava), kar poleg nezakonitega ravnanja kaže tudi odnos do hrane, ki je človeku nujno potrebna in je marsikdo zaradi različnih vzrokov nima v zadostnih količinah.

Medobčinski inšpektorat napoveduje, da bodo s podobnimi nadzori nadaljevali. Zoper ugotovljene kršitelje bodo ustrezno ukrepali, saj so zaradi nepravilnega ločevanja odpadkov zagrožene tudi visoke globe. 

Uporabnike komunalnih storitev opozarjamo in prosimo, da odpadke ločujejo po navodilih, s hrano pa ravnajo premišljeno in odgovorno.

Navodila za ločevanje odpadkov najdete TUKAJ.

 

 

vir: smarje.si