Množična okužba med zaposlenimi v celjski bolnišnici - savinjska.info

Množična okužba med zaposlenimi v celjski bolnišnici

Zelo velik kadrovski manjko rešujejo s prerazporeditvami ustreznega kadra z ostalih bolnišničnih oddelkov.

Tudi celjska bolnišnica se srečuje z novimi okužbami med zaposlenimi. Tokrat je do množične okužbe z virusom prišlo med medicinskimi sestrami in zdravniki na Oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja, kjer imajo nastanjene covid paciente. Kot so nam potrdili v bolnišnici imajo na oddelku okuženih 14 medicinskih sester in 3 zdravnike. “To je zelo velik kadrovski manjko, ki ga rešujemo s prerazporeditvami ustreznega kadra z ostalih bolnišničnih oddelkov. Tej situaciji pa smo morali tudi prilagodili delo na tem bolnišničnem oddelku,” odgovarjajo v bolnišnici na naše vprašanje.

S prvo okužbo med varovanci pa se srečujejo v Senecura domu starejših Vojnik. Kot smo izvedeli je zbolela varovanka doma, ki se je nedavno vrnila iz zdravljenja na infekcijskem oddelku celjske bolnišnice. V domu so testirali še dve varovanki, ki sta bili z njo v sobi, ob tem pa še 17 zaposlenih. Rezultati testov bodo znani jutri. Informacijo nam je potrdila direktorica doma Breda Božnik.

Po naših informacijah se v celjski bolnišnici, ko je prišla na dan informacija o okuženih, ni smel nihče od pacientov tudi na drugih oddelkih bolnišnice sprehajati več po hodnikih. Ostali so morali v svojih sobah. 

 

VIR: VECER.COMAVTORICA: Gordana Possnig