Na dobrodelni nogometni dogodek prihaja tudi Luis Figo

V petek zvečer se bosta pod žarometi stadiona v Stožicah na Dobrodelnem nogometnem dogodku Fundacije Miroslava Cerarja pomerili ekipi OKS in UEFA/NZS. V obeh ekipah bodo nastopala velika evropska in slovenska športna imena. Dogajanje se bo začelo ob 18. uri.
 
V ekipi UEFA/NZS bo kapetanski trak prevzel Aleksander Čeferin, ki je v letu 2020 prevzel častno pokroviteljstvo športnega dogodka Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez in Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Namen projekta je zagotavljanje pomoči mladim športnicam in športnikom iz socialno šibkejših okolij. 
 
Ob boku predsednika evropske nogometne zveze bodo zaigrali še nekdanji uspešni nogometni asi Luis FigoRobbie KeaneZvonimir BobanMaxwell Sherrer, nekdanji slovenski reprezentant Miran Pavlin, igralec z največ nastopi v slovenskem reprezentančnem dresu, Boštjan Cesar, drugi najboljši strelec slovenske reprezentance vseh časov, Milivoje Novaković in ostali.
 
Tudi ekipo OKS ne bodo sestavljala nič manj bleščeča imena. Kot kapetanka jo bo vodila Tina Maze, nosilka dveh zlatih medalj z olimpijskih iger v Sočiju. Nogometne športne čevlje bodo obuli tudi Benjamin Savšek, nosilec zlate medalji z OI v Tokiju, pa Peter Kauzer, nosilec srebra iz Ria, bronasti slalomist iz Lillehamerja, Jure Košir, bronasti veslač iz Barcelone, Jani Klemenčič in še mnogi drugi.
 
Pri izvedbi in organizaciji letošnjega dogodka pa se je vključila tudi Nogometna zveza Slovenije. Želja vseh sodelujočih je omogočiti čim večje število štipendij in tako pomagati kar največ mladim športnikom, ki jih na njihovi poti zavira šibkejše socialno okolje.

POSTAVI EKIP

Ekipa OKS
 
Tina Maze (C) 
Benjamin Savšek 
Peter Kauzer 
Jure Košir 
Ivan Trajković 
Tomaž Razingar 
Luka Žvižej 
Marko Milić 
Stanko Glažar 
Amir Karić 
Mile Aćimović 
Primoz Gliha 
Branko Ilić 
Aleksandar Radosavljević 
Marko Simeunović (GK) 
Kaja Kajzer 
Luka Janežič 
Žan Rudolf 
Andrej Kastelic 
Jani Klemenčič 
Janez Sodržnik 
Tomaž Barada 
Vesna Fabjan 
Dragutin Špiranec 
Rok Reja

Selektor: Miroslav Cerar

Ekipa UEFA/NZS
 
Aleksander Čeferin (C) 
Luis Figo 
Robbie Keane 
Zvonimir Boban 
Maxwell Scherrer 
Radenko Mijatović 
Robert Volk (GK) 
Miran Pavlin 
Milivoje Novaković 
Boštjan Cesar 
Mišo Brečko 
Radoslav Nesterović 
Robert Kranjec 
Zala Kuštrin 

Selektor: Zoran Janković<

 
VIR: OLYMPIC.SIFOTO: OLYMPIC.SI