Na internetu že v vrtcu – izobraževalni seminar o varni in odgovorni rabi interneta za vrtce

Na točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si ob dnevu varne rabe interneta 11. februarja 2020 pripravljamo izobraževalni seminar na temo varne in odgovorne rabe interneta za vrtce.

Mobilni telefoni in tablice postajajo del vsakdanjika tudi majhnih otrok. Starši že zelo zgodaj (številni bistveno prezgodaj) izročijo otrokom v uporabo mobilne telefone ali tablice. Zaradi živosti barv, hitrega dogajanja in interaktivnosti, jih otroci zelo hitro osvojijo, naprave pa jih lahko tudi zasvojijo. Vzgojiteljice in vzgojitelji ter drugi zaposleni v vrtcih se tako soočajo z različnimi zahtevami staršev in potrebami otrok, prav tako pa svoje poglede na uporabo tehnologije v vrtcih podaja tudi stroka. Na izobraževalnem seminarju »Na internetu že v vrtcu« bodo različni strokovnjaki osvetlili problematiko uporabe sodobnih digitalnih naprav pri predšolskih otrocih, podali osnovna znanja o pravilnih usmeritvah predšolskih otrok ter njihovih staršev za varno in odgovorno uporabo digitalnih naprav in medijev. Prav tako bomo udeležencem predstavili najnovejša vsebinska tveganja in pasti, s katerimi se srečujejo pri uporabi tehnologij v vrtcih in z možnimi oblikami preventive.

 

Na dogodku bodo sodelovali:

  • doc. dr. Dan Podjed iz ZRC SAZU, ki bo predstavil antropološki pogled na uporabo informacijske tehnologije,
  • dr. Andrej Kovačič iz Fakultete za medije, ki bo govoril o tem, kako sodobni mediji vplivajo na razvoj otrok,
  • dr. med., spec. pediatrije in spec. fizikalne in rehabilitacijske medicine Tina Bregant, ki bo udeležencem predstavila vpliv tehnologije na razvoj možganov predšolskega otroka,
  • dr. Benjamin Lesjak, predavatelj Safe.si in IPRID, ki bo med drugim spregovoril tudi o tem, kako varno uporabljati tehnologijo v vrtcih,
  • in Marko Puschner Safe.si, Fakulteta za družbene vede, ki bo predstavil priročnik za vzgojitelje v vrtcih in priročnik za starše predšolskih otrok.

Praktične informacije o seminarju:

Kdaj: torek, 11. februar od 9:00 do 15:45 (registracija od 8:30 dalje).

Kje: Fakulteta za družbene vede, Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana, predavalnica 7.

Vabljeni: zaposleni v vrtcih (ravnatelji, pomočniki ravnateljev, vzgojitelji, svetovalni delavci) in drugi, ki se ukvarjajo z vzgojo predšolskih otrok.

Seminar je za udeležence brezplačen, vendar je obvezna prijava do 30.1.2020 oz. do zasedbe prostih mest.

 

VIR: SAFE.SIFOTO: SAFE.SI