SLOVENIJA

Najboljša spletna trgovina v Adriatic regiji je ponovno slovenski bigbang.si!

Zagreb, 10. 11. 2022, Najboljša spletna trgovina v Adriatic regiji je ponovno slovenski bigbang.si!

 

Konferenca E-Commerce Jam – največji E-Commerce dogodek v Adriatic regiji

 

Pravkar se je v zagrebški Tvornici kulture zaključil E-commerce Jam – največji dogodek leta za vse deležnike v spletnem poslovanju v Adriatic regiji, ki ga že več kot desetletje organizira Ceneje.si (del Heureka Group). V razprodani Tvornici kulture so se zbrali vrhunski evropski E-commerce strokovnjaki, številna domača in tuja podjetja in Zagreb je za en dan postal središče E-commerca v srednji in vzhodni Evropi.

David Čreslovnik, izvršni direktor Heureka Group v Adriatic regiji je odprl konferenco z uvodnimi besedami in napovedjo niza predavanj Brand Jam, posvečenih brand marketingu, ki so jih izvedli David Pivk, direktor marketinga v Nike Direct, Daniel Roginski, generalni direktor Zalanda za srednjo in vzhodno Evropo ter Norman Nielsen iz priljubljene platforme za potovanja, Omio.

 

Sledil je Performance Jam Set, kjer je Maja Bilić iz Googla spregovorila o soočanju s spremembami v merjenju konverzij, ki jih lahko pričakujemo v bližnji prihodnosti, Igor Jakovljević iz DPD pa je predstavil visoko raven kakovosti storitev in edinstveno uporabniško izkušnjo, ki jo nudijo spletnim kupcem.

Po panelu, ki ga je moderiral Jiri Struk, vodja brand marketinga v skupini Heureka, so sodelovali Boris Trupčević iz Forea, Ana Matković iz podjetja HBC Coca-Cola, Ondrej Slama, marketinški strokovnjak in certificirani Google predavatelj ter Peter Watson-Wailes, ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Tough & Competent. 

Udeleženci konference E-Commerce Jam so lahko prisluhnili še predavanju Marine Jurišić Škurle iz podjetja Visa, ki je bilo tudi eden glavnih partnerjev konference. Sara Milošević iz Nordeusa je delila svoje znanje o tem, kako izkoristiti TikTok kot komunikacijski kanal na področju marketinga in izgradnji blagovne znamke, doktorica psihologije Liraz Margalit pa je spregovorila o skrivnostih oblikovanja izbir potrošnikov. 

Konferenco je zaokrožil še pogovor z Aljošo Jenkom, direktorjem Httpoola, ki je osvetlil aktualne trende v digitalnem oglaševanju in integriranih rešitvah za digitalne oglase na mobilnih napravah, tablicah in računalnikih ter delil s poslušalci svojo zgodbo o uspehu.

 

Web Retailer Award 2022 – največje tekmovanje za spletne trgovce v regiji

Druga polovica dogodka je bila namenjena svečani razglasitvi zmagovalcev največjega tekmovanja spletnih trgovcev na Jadranu – Web Retailer Award 2022. Tekmovanje, ki je namenjeno najboljšim spletnim trgovcem, ima v regiji že dolgoletno tradicijo. S prijavo se lahko spletne trgovine izpostavijo, se predstavijo E-commerce javnosti ter se pomerijo s konkurenčnimi trgovinami znotraj matične države in tudi širše. 

 

Letos je bilo na tekmovanje prijavljenih 361 trgovin iz treh različnih držav, v četrtek zvečer pa je bilo med njimi razglašenih in nagrajenih 58 zmagovalcev. 

 

Kot pogoj za sodelovanje na tekmovanju Web Retailer Award so morale spletne trgovine zbrati ankete z mnenji svojih spletnih kupcev. Naslednji korak je bil ocenjevanje trgovine na dveh področjih: zadovoljstvo kupcev in tehnična skladnost trgovine z evropskimi standardi zanesljive spletne trgovine. Zatem so se tri spletne trgovine z najvišjimi ocenami iz vsake kategorije uvrstile med finaliste, ki jih je nato ocenjevala strokovna mednarodna komisija.

Prednosti za udeležbo spletnih trgovin na tekmovanju Web Retailer Award je strnil Urban Satler, Product Manager in dolgoletni član mednarodne strokovne komisije: “Spletne trgovine prejmejo strokovne in objektivne predloge, kako izboljšati uporabniško izkušnjo, s čimer bo imel kupec pozitivno izkušnjo in se bo v spletno trgovino še vračal. Ravno zaradi teh predlogov, tekmovanje kot tako, pomaga dvigniti ecommerce storitev na najvišji nivo. Web Retailer Award je predan temu, da ponuja prednosti tako potrošnikom kot tudi spletnim trgovcem.” 

 

Spletni trgovci so v zaključni fazi tekmovanja tako pridobili strokovne in objektivne predloge, kako izboljšati uporabniško izkušnjo svoje spletne trgovine, da bodo spletnim kupcem lahko omogočili najboljšo možno nakupno izkušnjo. Konkretni predlogi, ki so podkrepljeni s strokovnimi usmeritvami in objektivnimi ocenami, omogočajo kakovostne izboljšave, hkrati pa dvigujejo ecommerce storitve v celotni Adriatic regiji na najvišjo raven.

 

Zmagovalci tekmovanja Web Retailer Award 2022

Glavno nagrado za najboljšo trgovino v regiji  Best in Adriatic Award je letos ponovno prejela slovenska spletna trgovina bigbang.si. Nagrado People’s Choice Award je šla med slovenskimi spletnimi trgovci v roke shop.halder.si, z Web Challenger Award so se okitili malizakladi.si, še eno nagrado, in sicer – Web Champion Award je spet prejela spletna trgovina bigbang.si, posebno nagrado Committee Award pa so letos v Sloveniji člani več kot 100-članske strokovne mednarodne komisije dodelili shoppster.si

Med vsemi nagradami, so zmagovalci prejeli nagrade tudi znotraj posameznih kategorij izdelkov. S sodelovanjem na tekmovanju so tako spletni trgovci lahko preverili, kakšna je njihova pozicija na trgu znotraj posamezne države in regije.

 

Zmagovalci v posameznih kategorijah: 

Kategorija: Kids

SLO: malizakladi.si

 

HR: tvornicasnova.hr

 

RS: radionicasnova.rs

Kategorija: Health & beauty

SLO: spleticna.si

 

HR: lijepa.hr

 

RS: gbs.rs

Kategorija: Furniture

SLO:  pohistvo.si

 

HR: namjestaj.hr

Product category: Automotive

SLO: gumenadom.si

Product category: Consumer tech

SLO: printink.si

 

HR: centar-tehnike.hr


RS: computerland.rs

Product category:Fashion accessories

SLO: irisimo.si

Product category: Fashion

HR: woolf.hr

Product category: Clothing and footwear

SLO: woolf-shop.si

 

RS: fashionandfriends.com

Product category: Food&beverage

SLO: hitrinakup.com

 

HR: malinca.hr

Product category: Home and garden

SLO: maremico.si

 

HR: klimakoncept.hr

Product category: Home&garden&furniture

RS: vitapur.rs

Product category: Pets

SLO: conorsadventure.si

 

HR:  pethomeshop.hr

Product category: Specialised stores & services

SLO: svetuzitka.com

Product category: Specialised stores

HR: top-alati.hr

Product category: Sport

SLO: intersport.si

 

RS: intersport.rs

Product category: Sport & healthy diet & supplements

HR: intersport.hr

Product category: Healthy diet & supplements

SLO: malinca.si

Product category: Web shopping malls

SLO: bigbang.si

 

HR: pevex.hr

Product category: Tools

SLO: merkur.si

 

Zmagovalci in prejemniki posebnih nagrad:

Best in Adriatic Award:

Bigbang.si

People’s Choice Award

SLO: shop.halder.si

 

HR:  bijela-tehnika.hr

 

RS: intersport.rs

Web Challenger Award

SLO: malizakladi.si

 

HR:  pethomeshop.hr

 

RS: computerland.rs

Web Champion Award:

SLO: bigbang.si

 

HR:  malinca.hr

 

RS: vitapur.rs

 

Committee Award:

 

SLO: shoppster.si

 

HR:  senzacionalno.hr

RS: aksa.rs

Best Loyalty program

Zooplus.hr

Best Customer Care
Malizakladi.hr

Best Payment Experience

polleosport.si 

Best Delivery experience:

xxxlesnina.rs 

Best crossborder shop:

GymBeam s.r.o. 

Best App of the year:

mall.hr

 

Prejemniki nagrad presenečenja:

Best inspirational Leader

SLO: Rok Hrastnik

 

HR: Miroslav Varga

 

RS: Ivan Košutić

Best committee member 

SLO: Peter Mesarec

 

HR: Miroslav Varga

 

RS: Andrijan Lemut

 

Best event accreditation provider:

IDentiks

Dogodek E-commerce Jam in tekmovanje Web Retailer Award sta letos omogočila tudi DPD in VISA, na konferenci pa so imeli poslušalci med ostalimi vrhunskimi predavatelji možnost prisluhniti tudi njihovima predstavnikoma.

Savinjska.info je medijski partner Web Retailer Award 2022

 

VIR: CENEJE.SI