fbpx

Nočna gasilska vaja, Vransko, Savinjska regija

Ena najpomembnejših dejavnosti gasilske organizacije je nedvomno izvajanje operativnih vaj, s čimer gasilci pridobivamo in vzdržujemo potrebno tehnično znanje.

V januarju smo izvedli eno izmed takšnih vaj, ob predpostavki gorečega kozolca, z možnostjo širjenja požara na objekte v neposredni bližini. Izkoristili smo zimski čas, zato je vaja potekala ponoči in v snežnih razmerah, kar nam je predstavljalo dodaten izziv. Po prihodu na kraj intervencije smo le-tega zavarovali z zaporo ceste, nato pa pričeli z gašenjem požara z dvema napadoma. Med posredovanjem smo izkoristili bližino hidrantnega omrežja, s pomočjo katerega smo lahko izvedli polnjenje gasilske cisterne.

 

Po vrnitvi v gasilski dom je sledil najpomembnejši del – analiza posredovanja in priprava vozil v pripravljenost. Ugotovili smo, da je naše društvo dobro opremljeno za posredovanje v nočnem času ter snežnih razmerah. Ponovno smo prišli do zaključka, da so redne operativne vaje izrednega pomena.

 

Ker se zavedamo, da je nenehno izobraževanje ključno za učinkovito reševanje v primeru naravnih in drugih nesreč, bomo novo vajo organizirali že v tem mesecu. Naše društvo pa je v januarju postalo bogatejše še za 5 gasilcev pripravnikov in 3 operativne gasilce, usposobljene za gašenje notranjih požarov.

 

Tudi vi vabljeni k pristopu v naše vrste.

PGD Vransko, Savinjska regija

 

VIR:VRANSKO.SI(Monika Marn)

Inline
Inline