Nowitzki s svojo izjavo o Dončiću šokiral navijače Dallasa - savinjska.info

Nowitzki s svojo izjavo o Dončiću šokiral navijače Dallasa

Legendarni Dirk Nowitzki je izbral najboljšega igralca v zgodovini franšize Dallas Mavericks.

Legenda NBA ekipe Dallas Mavericks, izjemni Nemec Dirk Nowitzki, si je v nedeljo v živo v Staples Centru ogledal odločilno sedmo tekmo med Los Angeles Clippers in njegovimi Mavericki.

Ekipa iz mesta angelov je sicer dobila tekmo in se uvrstila v naslednji krog končnice, a je bil eden najboljših evropskih košarkarjev vseh časov po tekmi vendarle navdušen, saj je lahko prisostvoval še eni čarobni noči njegovega naslednika Luka Dončića.

Nowitzki, ki med navijači Dallasa zaenkrat še vedno velja za njihovega najboljšega košarkarja vseh časov, saj jim je leta 2011 tudi priboril edini naslov v zgodovini, je šel celo tako daleč, da je na vprašanje, kdaj ga bo Luka prehitel kot največji Maverick vseh časov, odgovoril, da se je to že zgodilo.

“Saj me je že,” je skromno odgovoril Nowitzki, ko pa se novinar spletne strani TMZ Sports s tem ni strinjal, je zgolj dodal: “Igra naravnost neverjetno.” Za Lukom je sicer res naravnost fantastična končnica, tekom katere je povprečno dosegal kar 35,7 točk, 7.9 skokov in 10,3 asistenc na tekmo, ob 49-odstotnem metu iz igre in 40,8-odstotnem metu za tri točke. Serijo je nato še zaključil s sanjsko predstavo na odločilni sedmi tekmi, na kateri je zbral 46 točk in 14 asistenc.

Več na: https://www.zurnal24.si/sport/kosarka/nowitzki-s-svojo-izjavo-o-doncicu-sokiral-navijace-dallasa-368199 – www.zurnal24.si

 

VIR: ZURNAL24.SIFOTO: TWITTER