Učni čebelnjak in čebelam prijazna občina Laško, Savinjska regija - savinjska.info

Učni čebelnjak in čebelam prijazna občina Laško, Savinjska regija

Učni čebelnjak ob OŠ Antona Aškerca je bil predan namenu, potem ko so bili čebelarji ČD Laško uspešni na javnem razpisu družbeno odgovornega projekta #PRVAčebela, v sklopu katerega sta drugo leto zapored povezana Čebelarska zveza Slovenije in PRVA osebna zavarovalnica.
Čebelarsko društvo Laško, Savinjska regija, je bilo izbrano skupaj s še tremi društvi, ki s čebelarskimi krožki delujejo na osnovnih šolah, vsem pa je Prva osebna zavarovalnica podarila in postavila tipizirane učne čebelnjake s čebeljimi panji in čebeljimi družinami.
Laški čebelarji so čebelnjak postavili v neposredno bližino osnovne šole, kjer čedalje več učencev obiskuje čebelarski krožek. Prostor, kjer stoji čebelnjak s panji in tremi čebeljimi družinami na petih satih, je v brezplačni najem dala Občina Laško.
Ob predaji namenu čebelnjaka je občina Laško prejela še priznanje za 2. mesto za čebelam prijazno občino. Listino je županu Francu Zdolšku predala Lidija Senič iz Čebelarske zveze Slovenije.
Učenci rismke osnovne šole so pripravili sprmeljevalni program, v katerem ni manjkalo petja in igranja na harmoniko. Ravnatelj Andrej Podpečan je izrazil hvaležnost ob novi pridobitvi ter s ponosom povedal, da je čebelarski krožek dobro obiskan in, da verjame, da se med učenci že razvija, kakšen nov čebelar.
Župan Franc Zdolšek je zadovoljen, ker so bili čebelarji na razpisu uspešni ter mu je v veselje, da lahko Občina pomaga: “Lani je ČD Laško izrazilo željo, da bi tudi v Rimskih Toplicah postavili šolski čebelnjak, saj so v šolskem krožku zelo aktivni. Odločili so se, da se prijavijo na razpis, kjer so bili uspešni in jim iskreno čestitam. Upam in verjamem, da bo čebelarstvo tudi v tem delu naše občine še bolj zaživelo in bodo mladi čebelarji skrbeli za nove rodove čebel. Veseli me tudi, da lahko kot občina in občani pomagamo čebelarjem ter s tem pomagamo pri ohranitvi sveta.”
 
UČNI ČEBELNJAK RT 17
UČNI ČEBELNJAK RT 13
Predsednik ČD Laško Franci Šolar
UČNI ČEBELNJAK RT 14
Tone Krivec je čebelar, ki skrbi za čebelarski krožek na OŠ Antona Aškerca, pomaga mu mentorica Dušanka Klančar
UČNI ČEBELNJAK RT 6
UČNI ČEBELNJAK RT 18
UČNI ČEBELNJAK RT 7
Ravnatelj OŠ Antona Aškerca Andrej Podpečan
UČNI ČEBELNJAK RT 8
UČNI ČEBELNJAK RT 9
UČNI ČEBELNJAK RT 10
Župan Franc Zdolšek
UČNI ČEBELNJAK RT 15
Direktorica Zavarovalnice Prva Nataša Hajdinjak
UČNI ČEBELNJAK RT 11
Podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije Matej Kotnik
UČNI ČEBELNJAK RT 3
UČNI ČEBELNJAK RT 12