Obiščite na novo odprt razgledni stolp v Podčetrtku

Kot piše VECER.COM:

Turisti naj bi na Rudnici pri Podčetrtku fotografirali sončne zahode. V Rogaški Slatini jih želijo privabiti z najvišjo zgradbo. Bolj skromno in kulturni dediščini prijazno v Rogatcu.

V Podčetrtku so uradno odprli razgledni stolp na bližnji vzpetini Rudnica. “Hrib je bil doslej turistično neizkoriščen, zdaj ima dodano vrednost,” pravi direktor Turizma Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje (Tic) Boštjan Misja.

S stolpom so želeli turizem nadgraditi že pred več kot desetimi leti, a se je zalomilo pri dogovarjanju z lastniki zemljišč, se spominja župan Podčetrtka Peter Misja. Naproti jim je z brezplačno stavbno pravico prišla država in to pomlad so začeli graditi 40-metrski stolp. “Ljudje imamo radi razglede in zanje se vzpenjamo višje in višje,” je prepričan Boštjan Misja.

Pred odprtjem več kot 300 ljudi dnevno

V tem času je stolp postal ne le dodatek k ponudbi za turiste, ampak tudi rešitev za preobremenjene najbolj obiskane točke na destinaciji – Olimju in Termam Olimia bi razbremenitev zlasti ob koncih tedna prišla zelo prav. “Zajemamo tri občine, zato širimo ponudbo, da bi se določene lokacije razbremenile. Če je prevelika gneča, tudi gost ni zadovoljen in niti prodaja ni tako visoka, kot bi kdo pričakoval,” pojasnjuje direktor Tica.

Zanimanje za železno konstrukcijo na Rudnici je veliko, kot izpostavlja župan, se je že v dneh pred odprtjem na stolp vsak dan povzpelo od 300 do 400 ljudi. Pot kažejo nove oznake, v Ticu pa pripravljajo tudi zemljevid in pakete, ki bodo stolp vključili v ponudbo. Med prvimi bodo z združitvijo rekreacije, kulinarike in velnesa nagovarjali pare. “Že zdaj veliko gostov išče možnosti za sprehajanje in pohodništvo. Ko so poti označene in stoji stolp, jih je lažje kam napotiti,” pojasnjuje Boštjan Misja. Odločitev za gradnjo 210.000 evrov vrednega stolpa, za kar je občina v celoti porabila denar iz turističnih taks, je tako po besedah podčetrškega župana smotrna.

Slatinčani čakajo v negotovosti

Ideja razglednega stolpa pa se je utrnila še marsikomu iz okoliških občin. V začetku leta so v sosednji občini Rogaška Slatina svetniki odločili, da bodo na območju nekdanjega mizarstva lastniku slatinskega orglarstva Antonu Škrablu odobrili 400 milijonov evrov vredno naložbo, Evropski orglarski center. Ob njem pa bo občina zgradila stolp Kristal. 

Preostanek članka si lahko pogledate na tej POVEZAVI

 

VIR:VECER.COMAVTOR: Tina Murko Gajšek – FOTO: AMADEJA KNEZ