fbpx

Konec tedna se bo začela sezona 2019/2020 v Prvi ligi Telekom Slovenije

Kot piše ZURNAL24.SI:

Devetindvajseta sezona se bo začela v soboto s tekmama Tabor Sežana – Aluminij (18.00) in Maribor – Triglav (20.15). V nedeljo bodo na sporedu še obračuni Bravo – Olimpija (17.45), Celje – Mura (19.00) in Domžale – Rudar (21.00). Delno delegiran žreb je 21. junija določil, da bo prvi večni derbi med Mariborom in Olimpijo na sporedu 27. julija v Mariboru (3. krog), drugi bo 28. septembra v Ljubljani (12. krog), tretji 7. decembra v Mariboru (21. krog) in zadnji 4. aprila v Ljubljani (30. krog).

Klubi bodo znova igrali po štirikrožnem sistemu, skupno bo 36 krogov. Jesenski del se bo končal z 22. krogom 14. decembra, spomladanski se bo začel 22. februarja, zadnji krog pa bo na vrsti 16. maja 2020. V tem plesu bo prvi favorit Maribor, a vsi trenerji poudarjajo, da bo liga zahtevnejša, bolj izenačena in bolj zanimiva kot minula. “Dejansko ne morem gledati tako, da imamo le enega tekmeca za naslov. Tako imenovane majhne tekme nosijo točke in te bo težje osvajati, glede na to, da so vsi tekmeci zahtevni, da ekipe, trenerji in klubu delajo bolje. Tako da bomo imeli v prvenstvu devet tekmecev,” je dejal strateg Maribora Darko Milanič.

Kar zadeva sojenje, pa so z junijem v veljavo stopila nekatera nova pravila, ki jih je marca sprejel mednarodni odbor za nogometna pravila (Ifab). Teh se bodo držali tudi v slovenskem prvenstvu. Ena izmed sprememb je ta, da mora igralec, ki je zamenjan, igrišče zapustiti po najbližji poti, po novem bodo tudi uradne osebe ob neprimernem obnašanju prejele rumeni ali rdeči karton, tako kot to velja za igralce.

Preostanek članka si lahko pogledate na tej POVEZAVI

 

VIR:ZURNAL24.SIAVTOR:Ig. K.FOTO:PIXABAY