Osnovna šola zapira vrata – kako je v drugih ustanovah? - savinjska.info

Osnovna šola zapira vrata – kako je v drugih ustanovah?

Osnovna šola se bo zopet izvajala na daljavo. To bo veljalo za učence od 5. razreda naprej. Prav tako bo v glasbenih šolah, višjih strokovnih šolah in izobraževanju odraslih. Tudi visokošolske ustanove se, tako kot osnovna šola, v večini odločajo za študij na daljavo.

Osnovna šola potrjeno zopet na daljavo

Epidemiološka situacija v državi se slabša tako zelo, da je morala država zaostriti ukrepe za preprečavanje širjenja okužbe. Poleg dnevno omenjenih in priporočenih ukrepov NIJZ za preprečevanje okužbe, bodo v veljavo stopili novi ukrepi. Med njimi je tudi ukrep za osnovne šole.

Osnovna šola ostaja odprta le za učence nižje stopnje

Pouk v osnovni šoli bo prilagojen, je v svoji izjavi za javnost povedala ministrica Kustec. Učenci od prvega do petega razreda osnovne šole, se bodo izobraževali v šoli in bodo torej hodili k pouku. Učenci predmetne stopnje v osnovni šoli, tisti od šestega do devetega razreda, pa se bodo izobraževali na daljavo.

Zadnji ukrepi prepovedujejo izvajanje popoldanskih aktivnosti za učence osnovnih šol.


Med 19. in 23. oktobrom bo pouk potekal večinoma na daljavo, sledijo jesenske počitnice. V prihodnjih dveh tednih želijo omiliti rast okužb pri učiteljih in otrocih, je poudarila Kustečeva. Po krompirjevih počitnicah bodo ugotavljali, ali je ukrep “osnovna šola na daljavo” še potreben.

Kaj pa druge izobraževalne ustanove in zavodi?

Prav tako kot osnovna šola, zaprte ostajajo tudi glasbene šole, višje strokovne šole ter izobraževanje odraslih. Programi v zavodih za otroke s posebnimi potrebami in prilagojenimi programi se izvajajo v zavodih. Izobraževanje v visokošolskih ustanovah bo potekalo na lokaciji ali na daljavo po presoji. Ustanove se večinoma same odločajo za študij na daljavo.

Ministrica Kustec prosi, da se dijaki, ki se lahko vrnejo domov,  to storijo, kljub temu, da dijaški in študentski domovi ostajajo odprti. Delo v vrtcih poteka nespremenjeno.

 

VIR: DATA.SI