Po dolgi bolezni se je poslovil velenjski župan Bojan Kontič - savinjska.info

Po dolgi bolezni se je poslovil velenjski župan Bojan Kontič

Iz velenjske občine so sporočili, da je umrl župan Bojan Kontič, star 59 let. Širši javnosti je bil znan kot poslanec DZ, več let je vodil občino Velenje. Od aprila 2019 je bil zaradi bolezni večinoma odsoten; le lani septembra, ko je občina praznovala 60-letnico mesta, se je vrnil, nato pa je bil od takrat zaradi bolezni znova odsoten; medtem se je upokojil in občino uradno vodil kot nepoklicni župan. V tem času je imel vsa pooblastila za vodenje občine podžupan Peter Dermol, tudi član stranke SD. “Župan, tovariš, prijatelj in predvsem velik človek. Veliko si od nas zahteval in veliko si nam vračal. Obdan si bil z ljudmi, ki smo verjeli v vrednote, v katere si verjel ti. Hvala za vse. Pogrešal te bom. Počivaj v miru,” je ob tem na facebooku zapisal Dermol.

Kontič je, kot mnogi vidni Velenjčani, politično kariero začel po tem, ko je bil nekaj časa zaposlen v velenjskem premogovniku. Leta 1996 je bil prvič izvoljen v državni zbor. V letih 2008-2010 je bil vodja takrat največje poslanske skupine SD. Leta 2012 je postal podpredsednik stranke. Med letoma 1998 in 2010 je bil podžupan Mestne občine Velenje; takrat je občino vodil Srečko Meh, zdaj pa je bil tretji mandat njen župan. Pri vodenju občine je bil odločen, vztrajen in dosleden; pri svojih odgovorih pa neposreden in jasen.

Kdaj bo na Mestni občini Velenje odprta žalna knjiga, kdaj žalna seja in kdaj bo njegov pogreb, bodo sporočili kasneje, so dejali na  Mestni občini Velenje.

 

VIR: VECER.COMAVTORICA:  Rozmari Petek – FOTO: MESTNA OBČINA VELENJE (FACEBOOK)

X