SLOVENIJA

Prižgali rdeči vremenski alarm

Pred nami je obdobje vročega vremena in Arso je za danes in tudi prihodnje dni izdal rumeno vremensko opozorilo, ki velja za vso Slovenijo, za hrvaško obalo, kjer je trenutno ogromno Slovencev, je za jutri izdano rdeče opozorilo.

Pred nami je obdobje vročega vremena in  Agencija za okolje je danes in tudi za prihodnje dni izdala rumeno vremensko opozorilo, ki velja za vso Slovenijo. Danes se bo povsem zjasnilo, kakšna ploha ali nevihta bo možna le v hribovitih krajih. Danes se bo segrelo do 34 °C. 

Jutri bo sprva pretežno jasno, popoldne pa bo več kopaste oblačnost z nekaj nevihtami. Soparno bo. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 22, najvišje dnevne od 29 do 35 °C. V četrtek in petek bo sončno, vroče in soparno. V četrtek bodo nastale posamezne nevihte. V petek bo sončno z majhno verjetnostjo za kakšno nevihto. 

Pozor, če greste na Hrvaško Če se odpravljate na dopust na Hrvaško, za Reko, Split in Dubrovnik danes velja oranžni alarm, v sredo, četrtek in petek pa so za to območje vremenoslovci prižgali celo rdečega.  V torek za večji del države velja opozorilo pred vročinskim valom. “Zavedajte se pričakovane vročine. Možna so zdravstvena tveganja pri ranljivi populaciji, predvsem starejših in majhnih otrocih,” svetujejo. Za Osijek, Zagreb, Karlovac, Gospić in Knin je za sredo in četrtek izdan oranžni meteoalarm, najvišja stopnja opozorila pa je v teh  dneh izdana za Reko, Split in Dubrovnik.

Več na: https://www.zurnal24.si/zdravje/za-jutri-gori-rdeci-vremenski-alarm-426369 – www.zurnal24.si

 

vir: zurnal24.si