Prvi šolski dan, Polzela, Savinjska regija

V ponedeljek, 2. septembra 2019, na prvi šolski dan, bo šolske klopi Osnovne šole Polzela in Podružnične osnovne šole Andraž nad Polzelo, Savinjska regija, napolnilo 639 učencev, med njimi bo 62 prvošolčkov. Ceste bodo spet polne otrok, zato vse udeležence v cestnem prometu pozivamo k previdnosti in strpni vožnji, da bodo poti v šolo in vrtec ter domov čim varnejše.

Kot vsako leto bodo na zaznamovanih prehodih za pešce, za varnost otrok v prometu prostovoljno skrbeli člani AMZS, učenci OŠ Polzela in policisti. Šolske poti bodo označene tudi s plakati, ki bodo opozarjali voznike, kjer lahko pričakujejo otroke na poti v šolo in iz nje.

V sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa in Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Polzela, bomo učencem prvih razredov zagotovili rumene rutice, s katerimi bodo otroci na cesti bolj opazni ter knjižice Prvi koraki v svetu prometa, ki je namenjena staršem, učiteljem in vsem, ki spremljajo šolarje na poti v šolo, saj podrobno predstavlja pravila, ki jih mora otrok poznati za samostojno sodelovanje v prometu kot pešec.

V mesecu juliju je Občina Polzela izvedla naročilo male vrednosti »Prevozi šolskih otrok na območju Občine Polzela za šolsko leto 2019/2020«. Do predpisanega roka je na razpis prispela ena vloga in sicer izvajalca: Pemi avtošola in prevozi d.o.o., Breška cesta 27, 3313 Polzela, s katerim je bila 20. 8. 2019 podpisana tudi pogodba. Poleg omenjenega izvajalca, bo storitve, kot podizvajalec, opravljalo tudi podjetje Nomago, storitve mobilnosti in potovanj d.o.o. iz Celja.

Vsem želimo lep preostanek šolskih počitnic ter varen in prijeten začetek novega šolskega leta.

Občina Polzela

 

VIR:POLZELA.SI