S prostovoljnimi prispevki do kolesarnice, Braslovče, Savinjska regija - savinjska.info

S prostovoljnimi prispevki do kolesarnice, Braslovče, Savinjska regija

Dan pred praznikom, Dan upora proti okupatorju, so pri OŠ Braslovče namenu predali novo kolesarnico, ki so jo zgradili z zbranimi prostovoljnimi prispevki staršev in donatorjev ter sredstvi Občine Braslovče, Savinjska regija.
 
V kulturnem programu, ki so ga pripravili učenci 5. b razreda, z mentorico Simono Kronovšek, in otroški pevski zbor z zborovodjo Anjo Jezernik, je bilo čutiti prizadevnost za ohranjanje čistega okolja, kar nam kolesarjenje nudi. Kolesarjenje, kot okolju prijazna oblika mobilnosti, nudi številne prednosti: zmanjšuje onesnaženje zraka, hrupa, varčuje z energijo ter zmanjšuje obremenjenost centrov mest z motornimi vozili. Pozitivno vpliva na telesno zdravje in splošno počutje. 
 
Številne učence in druge sta nagovorila ravnateljica šole Marija Arh in župan Občine Braslovče Tomaž Žohar nato pa družno simbolično s prerezom traku kolesarnico predala namenu. Skupen strošek zemeljskih del in postavitve objekta je znašal nekaj več kot 12 tisoč evrov.Sredstva v višini 4.347,86 evrov so prispevali starši na dobrodelnem koncertu in ostali donatorji, 500 evrov pa je doniral izvajalec kolesarnice v obliki kvalitnejše kritine od prvotno ponujene. Ostale stroške je pokrila Občina Braslovče. Za majhno presenečenje je poskrbel še župan, Tomaž Žohar, ki je pripeljal 4 kolesa  s čeladami. Le ta so donacija Občina Braslovče za izvajanje priprav učencev na kolesarski izpit. 
Kolesarnice so veseli tako učenci kot delavci šole.  Z veseljem jo bodo koristili in s tem prispevali k zdravju in dobremu počutju, zato  iskrena hvala staršem, donatorjem in Občini Braslovče.
 
Župan Tomaž Žohar je ob tem dogodku izkoristil priložnost in čestital še ekipi odbojkaric, ki je dan prej v Šempetru osvojila naslov osnovnošolskih državnih prvakinj.
 
Tone Tavčar

Na slikah nekaj foto utrinkov na dan otvoritve.                                   


 
 
X