Štart:up Luče, Savinjska regija - savinjska.info

Štart:up Luče, Savinjska regija

Vabljeni na sproščeno druženje in pogovor z zanimivimi gosti, ki bodo z nami delili svoje zgodbe, ekipa Saša inkubatorja pa bo razkrila aktualne programe za pomoč pri razvoju ideje.

Z nami bodo:

Martina Breznik, Hiša Raduha
Hiša Raduha se je prvim gostom odprla že leta 1875. Kuharske veščine babic tukaj zorijo v mojstrstvu vnukinj že pet generacij. Redkokje jedi in stvari, ki jim tradicija daje nadih, tako izvirno dopolnjuje sodobni navdih. Kljub izvrstni kulinariki, je turizem njihova glavna panoga. Gostje lahko bivajo v kozolcu, v hiški na drevesu ali celo v hlevu.


Maja Žerovnik; BABA čaj
Amanda in Maja v Gornjem Gradu ustvarjata svojo zeliščno zgodbo. Organizirata razna doživetja v naravi, katerim je skupno spoznavanje zelišč in uživanje ob zeliščnem čaju. Prepoznavni pa sta predvsem po BABA čaju – čaju s katerim vam je postregla vaša babica.

Dogodek bo potekal v Juvanovi hiši, ki je kulturni spomenik lokalnega pomena, saj sodi med najstarejše hiše na območju občine Luče, Savinjska regija. Lastnika sta hišo iz 18. stoletja skrbno “pomladila”, tako da lahko sedaj gostje med bivanjem v apartmajih ali samo med ogledom občudujejo številne detajle iz preteklosti, ki se prepletajo z modernimi kosi in masivnim lesom, ki je rasel po okoliških hribih.

Termini
11.03.2019 ob 19.00
Organizator
Lokacija
Juvanova hiša, 3334 Luče
X