OBČINE SAVINJSKE REGIJE

Svečana seja ob prazniku Občine Zreče, Savinjska regija

Na predvečer praznika Občine Zreče, 28. maja 2024, je v Kulturnem domu pri Termah Zreče potekala svečana seja Občinskega sveta Občine Zreče.

Na prireditvi smo podelili zlati grb Občine Zreče gospodu Antonu Gričniku za 35-letno ustvarjanje na področju kulturne dediščine, srebrni grb Občine Zreče gospe Tatjani Kotnik za dolgoletno prostovoljno delo v Krajevni organizaciji Rdečega križa Zreče ter bronasti grb Občine Zreče gospe Magdaleni (Alenki) Hren za večletno aktivno delo v Klubu Mravljice in prispevek k ohranjanju kulturne dediščine na področju ročnih spretnosti.

Ob tej priložnosti smo podelili tudi dve posebni priznanji župana, in sicer gospe Julijani Mauhler za večletno uspešno vodenje društva, aktivno delovanje in dosežke na področju zeliščarstva in varovanja narave ter Mešanemu pevskemu zboru Jurij Vodovnik Zreče za štiri desetletja uspešnega delovanja.

V kulturnem delu svečanosti z naslovom »Vse teče, vse se spreminja« so si udeleženci prireditve lahko ogledali predstavitveni film o zgodovini naše občine (v izvedbi produkcijske ekipe Nmedia Zreče), ki napoveduje izid knjige avtorjev dr. Milka Mikole in Martina Mrzdovnika z naslovom »Razvoj oblasti in lokalne samouprave na območju občine Zreče«. Spremljevalno skladbo z naslovom »Vse teče, vse se spreminja« je izvedla izjemna vokalistka Katarina Hren Lajhar, glasbo zanjo pa je napisal izvrsten pianist Jan Hren.

Vsem prejemnikom občinskih priznanj še enkrat iskreno čestitamo, soorganizatorjem prireditve pa se za sodelovanje najlepše zahvaljujemo!

 

 

 

 

vir: zrece.si