TikTok uvaja nekaj novosti za boljšo in varnejšo izkušnjo

Uporabniki družabnih omrežij prihajajo iz vseh generacij, od najstnikov do starih staršev: platforma TikTok zato v prihodnjih mesecih napoveduje nove funkcionalnosti, ki bodo posameznim starostnim skupinam omogočile boljšo uporabniško izkušnjo.

Med novostmi je na prvem mestu orodje, ki uporabnikom omogoča, da samodejno skrijejo vsebine na podlagi izbranih besed ali oznak: ta bo na voljo za uporabo že v prihodnjih tednih. Dodatno bodo posodobili algoritme, ki uporabnikom predlagajo nove videe in ustvarjalce, saj se je izkazalo, da so uporabniki trenutno pogosto vodeni v zelo ozek spekter podobnih si vsebin, kar je pri nekaterih temah občutljive narave (npr. diete, duševno zdravje, negativna čustva) lahko problematično.

Pripravili bodo tudi nov sistem kategorizacije vsebin v različne nivoje tematske zrelosti, saj mnoge vsebine niso primerne za mladoletne uporabnike, prav tako pa tudi nekateri odrasli uporabniki teh vsebin ne želijo spremljati. V prihodnjih tednih se torej mladoletni uporabniki ne bodo več srečali z vsebinami, ki obravnavajo izrazito odrasle teme, kmalu pa bo tudi za vse ostale uporabnike na voljo več-nivojsko filtriranje takšnih vsebin.

Cilj novosti je zagotoviti varno in prijetno izkušnjo vsem uporabnikom platforme, pri čemer bodo še naprej upoštevali priporočila strokovnjakov in potrebe uporabnikov.

 

VIR: SAFE.SI