Tudi ko se znajde v navidez brezizhodnem položaju, Luka Dončić vedno najde rešitev.

Košarkarski superzvezdnik Luka Dončić je bil ob zmagi Dallasa nad Memphis Grizzlies (104:91) samo eno asistenco prekratek za novega trojnega dvojčka. V dobrih 37 minutah igralnega časa je vpisal 37 točk, 11 skokov in devet podaj ter tako ključno pripomogel k peti zmagi njegovega moštva na zadnjih šestih tekmah.

Dončić je tako kot vselej navduševal s koši (52% met iz igre, 29% za tri točke, 75% prosti meti) in podajami, znova pa je dokazal, kako fantastičen je pri izmotavanju iz navidez nemogočih položajev.

Pisala se je peta minuta uvodne četrtine, ko je slovenski organizator igre ob podvajanju košarkarjev Memphisa “obvisel” v zraku pod obročem nasprotnega moštva. Izgledalo je že, da bo Dončić izgubil žogo, a je v zadnjem trenutku čudežno našel Doriana Finneyja Smitha, ki je bil natančen izza črte. “Kakšna najdb!” je bil očaran komentator prenosa. “Izjemna podaja Dončića,” je dodal. Navdušeni so bili tudi navijači. “Nekdo bi moral temu fantu povedati, da fizika ne deluje tako,” je zapisal nek pristaš Dallasa na platformi reddit. “Vprašal sem svojega prijatelja iz vesolja in potrdil mi je, da Luka ni človek,” je dodal drugi.

Več na: https://www.zurnal24.si/sport/kosarka/nemogoce-je-mogoce-za-luko-doncica-380310 – www.zurnal24.si

 

VIR: ZURNAL24.SIFOTO: PRINT SCREEN