Tuševi pričarani nasmehi tudi za otroke s širšega Celjskega

V jubilejnem, 20. letu dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh bo nepozabne poletne počitnice na Debelem rtiču preživelo 500 otrok iz socialno deprivilegiranih okolij iz vse Slovenije

 

Debeli rtič, 3. avgust 2022 – Te dni nepozabne poletne počitnice v okviru Tuševega dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh preživlja 115 otrok s širšega Celjskega, Osrednje Slovenije in  Notranjske. V Letovišču in zdravilišču Rdečega križa na najlepšem koščku slovenske obale so zanje pripravili številne učne aktivnosti, brezskrbno zabavo in druženja s sovrstniki, manjkal pa ne bo niti izlet z ladjico. V Tušu bodo v dveh desetletjih, odkar pripravljajo dobrodelni projekt Pričarajmo nasmeh, skupaj s partnerji in kupci nepozabne poletne počitnice pričarali skoraj 10.000 otrokom deprivilegiranih okolij.

 

Letos mineva 20 let, odkar so v Tušu prvič predstavili dobrodelni projekt Pričarajmo nasmeh. Vsa ta leta ob pomoči partnerja Rdečega križa Slovenije skrbijo, da otroci iz socialno deprivilegiranih okolij preživijo nepozaben teden ob slovenski obali.

Vsa leta ob pomoči Rdečega križa Slovenije izberejo otroke, ki potrebujejo odmik iz vsakdana v varno zavetje skrbnih vzgojiteljev in sovrstnikov: »Otroke za letovanje v Letovišču in zdravilišču RKS na Debelem rtiču vsako leto izberejo območne enote Rdečega križa Slovenije v sodelovanju s centri za socialno delo in socialnimi službami na osnovnih šolah. Izbor je vsako leto težji, kar nam nalaga odgovornost, da še naprej pomagamo najmlajšim v naši družbi,« pojasnjuje Anja Marjetič. Te dni se tako na Debelem rtiču mudi skupina 115 otrok s širšega Celjskega (Celje, Laško, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Žalec), iz Osrednje Slovenije (Kamnik) in Notranjske (Cerknica).  

V tednu dni letovanja na Debelem rtiču je v ospredju prijetno druženje in ustvarjanje nepozabnih spominov. Izkušeni vzgojitelji iz mladinskega letovišča in zdravilišča vedno pripravijo ustvarjalne delavnice, tečaje plavanja, zabavne urice ob glasbi in plesu, ne manjka niti izlet z ladjico ob Slovenski Obali. Poskrbljeno je tudi za prijetno namestitev in okusno hrano: »Vsako leto prejmemo številna zahvalna pisma in ponosni smo, ko vidimo, kako smo lahko nekomu polepšali poletje. Vedno znova pa nas preseneti, koliko otrok morje pozna le iz slik, kako se vedno znova želijo prepričati, ali je zares slano in kako hvaležni so za brezskrbne urice, preživete s sovrstniki. Vedno, žal, ugotovimo, da je marsikdo v vsakdanu prikrajšan tudi za okusno hrano,« še dodaja Anja Marjetič in dodaja, da lahko kupci v njihovih trgovinah z nakupom posebej označenih izdelkov še vedno pomagajo pričarati hvaležne otroške nasmehe. 

 

VIR: TUŠ