V Celju že 100 let organizirano igrajo nogomet

Kot piše VECER.COM:

Priložnostna razstava na Trgu celjskih knezov in odprtje novega večnamenskega objekta v Športnem centru Skalna klet

Celje, ki že skoraj 130 let velja za športno mesto, je v soboto dihalo nogometno. Celjski nogometni klub, ki letos praznuje stoletnico, je pripravil osrednja dogodka ob visokem jubileju. Najprej so na Trgu celjskih knezov odprli slikovno razstavo, ki na 18 panojih prikazuje dogajanja v klubu v minulem stoletju. Razstavo so na pobudo celjskega nogometnega kluba pripravili v sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Celje (MNZG) in zgodovinskim arhivom. Avtorja sta kustos Simon Veber iz MNZG in dr. Borut Batagelj iz Zgodovinskega arhiva Celje, razstavo je odprl celjski župan Bojan Šrot.

image

Razstava ob 100-letnici Nogometnega kluba Celje Gordana Possnig

Simon Veber je nanizal razloge za izbiro gradiva, ki bo mimoidočim na ogled mesec dni: “Razstava predstavlja pregled klubskega nogometa od prvih uradnih začetkov v letu 1919 do danes. S soavtorjem sva se pri pripravi osredotočila na organizacijo kluba skozi to obdobje. Osvetlila sva nekatere dogodke, ki so izstopali v tem obdobju. Med njimi velja omeniti uvrstitev tedanjega Kladivarja v drugo jugoslovansko ligo zahod v letu 1964 in edini celjski pokalni naslov v sezoni 2004/05. Pozornost smo namenili še celjskim stadionom, navijačem, tudi sodnikom.”

Stalni prvoligaš

Nogometno dogajanje kluba, ki v samostojni Sloveniji ob Mariboru edini še ni izpadel iz druščine prvoligašev, se je kasneje preselilo na Skalno klet, kjer so točno opoldan odprli nov večnamenski športni objekt, v njem je svoje prostore dobil nogometni center Nogometnega kluba Celje. Odprtju objekta, skupaj vrednega okoli 876 tisočakov, je sledil igralni dan vseh selekcij šolskega nogometnega centra NK Celje.

Preostanek članka si lahko pogledate na tej POVEZAVI

 

VIR:VECER.COMAVTOR: Gordana Possnig – FOTO:Gordana Possnig