V prostorih Mestne občine Celje smo danes vzpostavili nov, dodatni operativno komunikacijski center Civilne zaščite Celje - savinjska.info

V prostorih Mestne občine Celje smo danes vzpostavili nov, dodatni operativno komunikacijski center Civilne zaščite Celje

Celje, 20. marec 2020 – V prostorih Mestne občine Celje smo danes vzpostavili nov, dodatni operativno komunikacijski center Civilne zaščite Celje, ki bo sprejemal klice občank in občanov. 

 

V operativno komunikacijskem centru bodo uslužbenci Mestne občine Celje sprejemali klice, ki prihajajo na objavljeni telefonski številki (03 491 09 20 – pomoč občanov, ki sami ne morejo od doma, pri opravkih v trgovini in lekarni ter 041 774 686 – splošne informacije za pomoč občanom) in ponudili ustrezno pomoč. Ob tem poudarjamo, da gre pri nakupih v trgovinah in lekarnah za nudenje nujne pomoči, občanke in občani pa naj se, če je to mogoče, obrnejo najprej na sorodnike, sosede in prijatelje. 

 

Predstavnike gospodarstva prosimo, da svoje potrebe po zaščitni opremi sporočajo na civilna.zascita@celje.si

 

Med tednom bo operativno komunikacijski center deloval od 8.00 do 19.00, ob sobotah pa od 8.00 do 15.00.

 

12 prostovoljcev za varstvo otrok; topli obrok iz OŠ Lava bo prejemalo 36 otrok

 

S III. osnovne šole Celje, kjer zbirajo potrebe po varstvu osnovnošolskih otrok, so nam sporočili, da se je za varstvo prijavilo sedem prostovoljcev iz različnih šol. S ponedeljkom bodo nujno varstvo potrebovali štirje otroci. Varstvo za osnovnošolske otroke je zagotovljeno. 

Ravnateljica Vrtca Tončke Čečeve, kjer zbirajo potrebe za varstvo predšolskih otrok, nas je obvestila, da so na voljo štirje prostovoljci. Potrebo za nujno varstvo so izkazale tri družine. Tudi tukaj je potrebam trenutno zadoščeno. 

 

Mestna občina Celje zagotovila topli obrok za 36 socialno ogroženih otrok


 

Za prejemanje toplega obroka na Osnovni šoli Lava, kjer zagotavljamo kosilo za socialno ogrožene otroke, je trenutno prijavljenih 36 otrok.

 

Psi naj ostanejo na povodcih

 

Iz Skupnosti občin Slovenije so nam poslali poziv Veterinarske zbornice Slovenije, ki skrbnikom psov priporoča, da psov na sprehodu ne spuščajo s povodcev. Glede na razmere lahko v naravi pričakujemo večje število sprehajalcev, sedaj pa je tudi obdobje gonitev, zato psi radi pobegnejo oziroma pride do neželenih srečanj med njimi. V izogib konfliktom in poškodbam naj se psi med seboj ne družijo in igrajo. 

Veterinarske ambulante v skladu s priporočili za preprečevanje okužb ljudi s korona virusom SARS COV-2, omejujejo svoje poslovanje. Za preprečevanje neželenih zapletov, katerih posledica so tudi poškodbe živali, naj lastniki namenijo še več pozornosti varnosti živali in dodatno pazijo na svoje ljubljence.

Veterinarji zaposleni v zavetiščih za zapuščene živali javnost obveščajo, da zavetišča izvajajo le nujne odlove in oskrbo zapuščenih živali. Skrbnikom živali priporočamo, da vsako pogrešanje svoje živali takoj javijo pristojnemu zavetišču, ki bo prijavo zabeležilo v evidenco. Prav tako je priporočljivo, da je na ovratnici psa zabeležen njihov kontakt. Vsem najditeljem živali svetujemo, da živali ne vozijo neposredno v zavetišča, temveč naj vsi zavetišče predhodno obvestijo o najdbi živali in preverijo, če je žival pogrešana. Morda je skrbnik živali le korak ali dva stran. Če ima pes ovratnico, naj preverijo, ali je na njej zapisan kontakt skrbnika. Tudi skrbnikom mačk se priporoča, da mačk ne spuščajo brez nadzora. Z upoštevanjem priporočil bodo slovenska zavetišča manj obremenjena.

 

Hvala, ker nam pomagate pri obveščanju.

Želimo vam, da ostanete zdravi!

 

VIR: MESTNA OBČINA CELJE