Začela so se dela za Stanovanjsko sosesko Dečkovo naselje - DN10, Celje, Savinjska regija - savinjska.info

Začela so se dela za Stanovanjsko sosesko Dečkovo naselje – DN10, Celje, Savinjska regija

Celje, 14. avgust 2019 – V Dečkovem naselju se je začela izgradnja komunalnega dela infrastrukture za novo stanovanjsko sosesko DN 10. Izvajalec, podjetje Nivo Eko, d. o. o., je že začel z zemeljskimi deli. Izgradnja te stanovanjske soseske je največji projekt Mestne občine Celje, Savinjska regija, na področju stanovanjske politike.

 

Zemeljska dela so se začela na območju zadrževalnika meteornih vod, to je nasproti bencinske črpalke na Dečkovi cesti. Pogodbena vrednost izgradnje komunalne opreme DN 10 je 987.576,43 €. 

 

V novi soseski bo zgrajenih šest večstanovanjskih objektov s 142 stanovanji in garažno hišo. Z novimi javnimi najemnimi stanovanji bo Mestna občina Celje zmanjšala vse večje potrebe po najemnih stanovanjih v lokalni skupnosti. Pri oddaji stanovanj bodo dodatno pozornost namenili mladim in mladim družinam, starejšim, ki jim bodo namenjena oskrbovana stanovanja, prav tako pa bodo v novi soseski  stanovanja prilagojena gibalno oviranim posameznikom in osebam z okvaro vida ali sluha. 

 

V okviru mehanizma CTN (Celostne teritorialne naložbe) predvideva celotna operacija ureditev 2,3 ha nerevitaliziranih površin. Nova stanovanjska soseska, ki bo sledila smernicam energetsko učinkovite gradnje, bo predvidoma zgrajena do leta 2021.

Vrednost projekta , ki ga bosta financirali Mestna občina Celje in družba Nepremičnine Celje d. o. o., je ocenjena na 14 milijonov evrov.  V primeru uspešne prijave je predvidenih dobrih 5,7 milijona evrov nepovratnih sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. 

 

Mestna občina Celje je občina z največjim številom javnih najemnih stanovanj na prebivalca, kljub temu pa so potrebe po novih stanovanjih velike, zato bo nova stanovanjska soseska zelo pomembna pridobitev.   

 

VIR:MESTNA OBČINA CELJE(Alja Tihle Hren)