Zakaj kupiti prenosni zvočnik in kje ga lahko uporabljate?

Dejstvo je, da danes glasbo in podcaste večinoma konzumiramo preko mobilnih telefonov. Lahko bi celo rekli, da so ti izpodrinili mp3 predvajalnike, ki so še pred dobrim desetletjem prednjačili v svetu predvajanja glasbe. Danes imamo vse v eni napravi. Pametni mobilniki so tako danes, poleg telefonov, še predvajalniki glasbe, kamere, snemalniki zvoka, predvsem pa vir zabave. Temu primerno se je prilagodila tudi glasbena industrija. Iz fizičnega sveta zgoščenk se je glasba danes izrazito digitalizirala. Tako zdaj ne potrebujemo več predvajalnika glasbe, ampak samo telefon z aplikacijo ali aplikacijami za pretočno predvajanje glasbe.

Kljub temu, da tehnologija pametnih telefonov napreduje in, da je njihova oprema vedno boljša, pa je potrebno priznati, da je predvajanje glasbe preko telefona in preko zvočnikov ali kakovostnih slušalk, povsem drugačno doživetje. Zvočnik predstavlja fantastično napravo, ki nam omogoča, da svojo izkušnjo iz individualnega prenesemo na družbeno. Če poslušamo glasbo preko slušalk, bomo želeno melodijo lahko slišali le mi sami. Če pa preko bluetooth povezave glasbo predvajamo preko zvočnika, bodo lahko glasbi prisluhnili tudi vsi, ki so v naši družbi. S tem bomo iz intime prešli v polje kolektivne izkušnje, zato so zvočniki lahko idealna naprava za druženje.

Nakup prenosnega zvočnika je torej idealen za vse, ki se radi veliko družite in ki malo časa preživite v zaprtih prostorih. Naj ponazorimo s primerom. Če ste veliko doma, potem je velika verjetnost, da imate doma televizijo, radijski sprejemnik ter druge naprave, preko katerih lahko poslušate izbrano glasbo. Povedati želimo, da boste doma le redko uporabljali prenosni bluetooth zvočnik, saj imate druge naprave, ki povsem dobro zadostijo našim akustičnim potrebam.

V kolikor pa ste veliko na poti in to radi opravite na do okolju prijazen način, kot je vožnja s kolesom ali pešačenje, potem predstavlja zvočnik dober nakup. S tem želimo poudariti, da boste lahko najljubši glasbi prisluhnili na kolesu s pomočjo prenosnega zvočnika. Tako se boste izognili zapletanju slušalk ali tipkanju po telefonu med vožnjo, saj boste lahko naslednjo pesem izbrali neposredno na zvočniku. Poleg tega boste še bolje slišali želeno glasbo in velika verjetnost je, da boste hitreje prispeli na cilj. Vsaj tako se vam bo zdelo, saj nas prijetna opravila zamotijo in čas nam v tem primeru teče hitreje.

Prenosni zvočnik pa je dobro imeti tudi za druge aktivnosti na prostem. Naj gre za igranje košarke s prijatelji, naj gre za kampiranje, naj gre za fitnes na prostem ali pa zgolj posedanje ob reki, jezeru ali morju ob dobri knjigi, verjetno ni potrebno posebej poudariti, da ob vseh teh aktivnostih lahko uporabite prenosni zvočnik. Na kampiranju boste lahko igrali karte in se družili v ritmu najljubših melodij. Ob športanju na prostem lahko z ustrezno glasbeno spremljavo iz sebe iztisnete še več, kot ste sicer menili, da ste zmožni. Glasba med športno aktivnostjo nas lahko dodatno motivira. Verjetno pa ni potrebno posebej poudarjati, da je posedanje ob knjigi s sproščujočo glasbo v sproščujočem okolju še kako prijetno.

Nakup zvočnika bi vam odsvetovali v kolikor se veliko zadržujete v glasnih prostorih, kjer je veliko različnih zvokov ali pa na mestih, kjer je ogromno ljudi. Le kdo si želi na nabito polni plaži poslušati sosedovo glasbo na hreščečem zvočniku? Zvočnik je tudi neuporaben, če delate v prostoru, kjer so prisotni tudi drugi glasni in izraziti zvoki, kot so na primer delavnice in drugi obrtno-industrijski obrati, kjer stroji neprestano brnijo.

Zvočnik je dobro imeti, saj vam okrepi prijetno izkušnjo poslušanja glasbe v bolj kakovostnem zvoku in kolektivnem spremljanju glasbe. Zvočnik je tudi povsem primeren v številnih krajih in prostorih ter priložnostih, zato nikar ne odlašajte z nakupom. Na spletnem mestu ceneje.si, lahko najdete bogato in najcenejšo ponudbo na spletu.

 

VIR: CENEJE.SI