Znani podatki o novih okužbah, en bolnik se zdravi na intenzivni - savinjska.info

Znani podatki o novih okužbah, en bolnik se zdravi na intenzivni

“Število hospitaliziranih covid pacientov je 15,” sporočajo z UKC Ljubljana. “Prvič po 27. juniju smo včeraj sprejeli osebo na oddelek za intenzivno zdravljenje.”

V Sloveniji so sicer v petek odkrili kar 34 novih primerov okužb s Sars-CoV-2, v soboto pa jih je bilo manj – 14, vendar je treba poudariti, da je bilo tudi manj opravljenih testov.  V nedeljo so zabeležili le osem novi okužb, vendar je bilo opravljenih le 440 testov. V letošnjem letu so v Sloveniji sicer potrdili 1849 okužb.

Med potrjenimi pozitivnimi primeri v nedeljo sta dve osebi stari med 15 in 24 let, dve med 35 in 40, ena med 45 in 54, ena med 55 in 64, ena med 65 in 74 ter ena med 75 in 84.

Po dva nova primera so včeraj zabeležili v Ljubljani, Murski Soboti in Šentjurju, po enega pa v Mariboru in Hrastniku. Krek: Upamo, da gremo proti vrhu Vladni govorec Jelko Kacin je včeraj na Twitterju opozoril, da se je zanašati na majhne številke za vikend napačno. “Virus se aktivno širi prav včeraj in danes,” je poudaril. “Zaznali ga bomo šele čez pet do sedem dni. Druženje ljudi na zabavah, piknikih in porokah je pomemben vir novih žarišč.”


Direktor NIJZ Milan Krek je v soboto ocenil, da se je drugi val epidemije covida-19 že začel. “Trenutno smo v fazi, ko upamo, da gremo proti vrhu tega drugega vrha, da se bo v naslednjih dnevih število stabiliziralo in da bomo počasi potem drseli navzdol, če ne bo prišlo kaj vmes,” je dejal.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji
na dan 12. 7. 2020 (00:00–24:00):
– Št. testiranj: 440
– Št. pozitivnih: 8
– Št. hospitaliziranih: 17
– Št. oseb na intenzivni negi: 1
– Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 1
– Št. umrlih: 0

 

 

VIR: VLADA REPUBLIKE SLOVENIJE; ZURNAL24.SI 

 

X