Največjo izgubo med 20 javnimi zavodi v Velenju, beleži Zdravstveni dom Velenje, ki je pridelal skoraj 400tisoč izgube - savinjska.info

Največjo izgubo med 20 javnimi zavodi v Velenju, beleži Zdravstveni dom Velenje, ki je pridelal skoraj 400tisoč izgube

Kot piše VECER.COM:

Med 20 javnimi zavodi, kolikor jih deluje v mestni občini Velenje, jih je pet minulo leto končalo v rdečih številkah. Daleč največjo izgubo beleži Zdravstveni dom Velenje (ZD), ki je lani pridelal 381.511 evrov izgube, kar je sicer za skoraj 230 tisoč evrov manj kot leto poprej, celotna izguba pa je konec lanskega leta presegla milijon evrov. Kot pojasnjuje direktor Janko Šteharnik, ki mora do poletja občini predložiti sanacijski načrt, so za izgubo krivi drugi, država in ZZZS. In sicer zato, ker “nekdo nekaj spremeni, ZZZS pa tega potem ne financira, imamo določeni zavodi izgube”, meni Šteharnik.

Lani od ZZZS zato, ker so presegli program, niso dobili plačanih 162 tisoč evrov. “Kranjski zdravstveni dom ima 700 tisoč evrov dobička. To je izraz varčevanja na ljudeh,” je še dodal Šteharnik in poudaril, da je upravljanje velenjskega ZD bolj kompleksno, ker ima največ programov od vseh ZD po državi. Obenem je eden tistih, ki ima organizirano nujno medicinsko pomoč, plačilo zanjo pa je le pavšalno, pravi, “ker nekateri ne znajo izračunati, da ima leto 365 dni in dan 24 ur”.

Preostanek članka si lahko pogledate na tej POVEZAVI

 

VIR:VECER.COMAVTOR: Rozmari Petek – FOTO:PIXABAY(simbolična fotografija)