SLOVENIJA

Objavljen javni razpis za razvojne in humanitarne projekte nevladnih organizacij od 2023 do 2025

Ministrstvo za zunanje zadeve je danes v Uradnem listu Republike Slovenije objavilo Javni razpis za izvajanje projektov nevladnih organizacij na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja v obdobju od 2023 do 2025. Ministrstvo slovenskim nevladnim organizacijam namenja 3.160.000 evrov za financiranje 16 projektov s področja mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči ter ozaveščanja javnosti, globalnega učenja in krepitve zmogljivosti.

Z javnim razpisom se bodo financirali razvojni projekti na Zahodnem Balkanu, humanitarni projekti v Podsaharski Afriki in na Bližnjem Vzhodu, projekt Naše pravice na Zahodnem Balkanu in v Severni Afriki, projekt ozaveščanja javnosti o mednarodnem razvojnem sodelovanju in humanitarni pomoči, zagovorništva in krepitve zmogljivosti nevladnih organizacij ter projekt globalnega učenja.

Na ministrstvu bo v petek, 16. decembra 2022, potekala delavnica za nevladne organizacije, ki se želijo prijaviti, in za podjetja, ki so zainteresirana za morebitno partnerstvo. Na delavnici bomo predstavili podrobnosti razpisa in odgovorili na vprašanja o pripravi vlog za projekte. Srečanje bo tudi priložnost za dvostranske pogovore in dogovore o morebitnih partnerstvih med nevladnimi organizacijami in zainteresiranimi podjetji. Vse zainteresirane prosimo, da svojo udeležbo sporočijo na elektronski naslov razvoj.mzz@gov.si do srede, 14. decembra 2022.

Javni razpis:

Javni razpis za izvajanje projektov nevladnih organizacij na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja v obdobju od 2023 do 2025

 

VIR: GOV.SI