Skaza ima dokazano zavzete zaposlene.

Skaza lahko že 45 let uresničuje svojo trajnostno zgodbo zaradi čudovitih ljudi, ki so srce in energija tega podjetja. Zato so hvaležni vsakemu sodelavcu, ki s svojim delom prispeva pomemben del v njihovi trajnostni zgodbi. Tudi v prihodnje bodo spodbujali sodelovanje in zavedanje svojih zaposlenih, da lahko uresničijo vse osebne in poklicne potenciale. Ko celotno podjetje, tako kot igralci v kolektivnih športnih, deluje povezano in se pri tem vsak zaveda svoje vrednosti, je mogoče vse. Samo s takšnimi sodelavci lahko namreč podjetje viša dodano vrednost in uresničuje svoje poslanstvo – svet z manj odpadne plastike in ohranitev planeta za prihodnje generacije.

Velenje, 30.11.2022

Velenjsko podjetje Skaza lahko izpolni najzahtevnejša povpraševanja za elektro, pohištvene, medicinske in po meri izdelane industrijske plastične izdelke. Za svoje poslovne partnerje postavlja na prvo mesto kakovost, dizajn, podporo in proizvodnjo na najvišjem nivoju. Ko sklenete posel s Skazo, stopite v trajnostno sodelovanje z zanesljivim partnerjem v predelavi plastike, ki ima zavzete zaposlene, ki svoje delo jemljejo kot izziv in v njem lahko izkoristijo vse svoje potenciale. 

To je pokazala nedavno izvedena anketa o zavzetosti, v kateri je sodelovalo 71 odstotkov vseh sodelavcev. Povprečna stopnja zavzetosti je 3,94. To je zelo dober rezultat. Ovrednotimo ga lahko še boljše, ko povemo, da imamo na ravni podjetja kar 56 odstotkov aktivno zavzetih sodelavcev. To predstavlja  skoraj petnajst aktivno zavzetih sodelavcev na enega aktivno nezavzetega. To so številke, ki nas ponosno postavljajo ob bok uspešnim podjetjem, saj je rezultat nad 50 odstotkov aktivno zavzetih izjemen. Za primerjavo lahko povemo, da je ta odstotek na globalni ravni 21 oziroma 32 odstotkov v ZDA. V  EU pa 14 odstotkov. 

Kot kažejo rezultati ankete, je ljudem pomembno, da vedo, kaj se od njih pričakuje pri delu, da jih najvišje vodstvo ceni in obravnava spoštljivo in da znamo poiskati načine za razrešitev problemov v delovnem okolju. Da bomo glede na izkazano zavzetost napredovali od uspešnim k vrhunskim podjetjem, si bomo prizadevali za 71 odstotkov aktivno zavzetih zaposlenih. Oziroma k razmerju 17,5 aktivno zavzetih na enega aktivno nezavzetega. 

To je ideal, ki nas ne slepi pred tem, kar že imamo. Bomo pa v prihodnje nadaljevali in bogatili zavzetost naših sodelavcev z izvajanjem odkritega komuniciranja, pohval in negovanja naših odnosov. Ti so lahko dobri, ker temeljijo na pravih vrednotah, saj nas trajnost, pogum, odgovornost, odnosi in napredek bogatijo. Družini prijazno podjetje omogoča vse tisto, kar rabijo mamice in očetje, da negujejo svojo družino, masaže na delovnem mestu, tople malice in druženja na pikniku, pa se razveseli vsak sodelavec. Zato bomo tudi v prihodnje odločno in odgovorno negovali odnose z vsakim našim sodelavcem, saj se zavedamo njihove vrednosti, ki jo imajo za naše podjetje.

 

VIR: SKAZA