Poletna jagodna galeta - savinjska.info

Poletna jagodna galeta

Poletna jagodna galeta

SESTAVINE:
Testo: 

* 1 ½ lončka pirine moke 
* ½ lončka ajdove moka 
* 2 zvrhani žlici grobo mlete kokosove moke
* ¼ žličke soli
* 1 žlica kokosovega sladkorja 
* 3 žlice kokosovega olja (mrzlega)
* 1/2 lončka vode (mrzle)
Nadev:
* 3 lončki narezanih svežih jagod 
* 2 žlici koruznega škroba
* 1 žlica kokosovega sladkorja
* 2-3 žlice soka limone

OPIS POSTOPKA: Priprave testa se lotimo tako, da najprej v posodi združimo vse suhe sestavine potem pa dodamo mrzlo kokosovo olje in postopoma prilivamo mrzlo vodo (mogoče ne bo potrebno, da dodamo celotno količino) – in zmesimo v enakomerno testo. Testo razvaljamo v krog, ga pokrijemo s folijo in postavimo v hladilnik medtem ko se lotimo priprave nadeva. Vse kar moramo storiti za nadev je, da narežemo sveže jagode in jih zmešamo s kokosovim sladkorjem, sokom limone ter koruznim škrobom.  

Testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo še na nekoliko tanjše. Nanj postavimo okrogel krožnik in z nožem zarežemo okoli njega, da dobimo testo popolne oblike, preostanek testa pa razvaljamo v tanek krog in ga položimo na sredino osnovnega testa.

Jagodni nadev razporedimo enakomerno po testu, vendar pazimo, da okoli robov pustimo približno 5 cm prostora. Robove prepognemo čez nadev in jih narahlo premažemo s kokosovim oljem. Pečemo na 190  ̊C okoli 25-35 minut. Preden zarežemo v našo dišečo pečeno galeto pustimo, da se še nekoliko ohladi 🙂

RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc – earthlymonika

 

VIR:MALINCA.SI